В Україні виявили понад 4 тисячі хворих на коронавірус, за останні місяці знизився розмір середньої зарплати українців та відносини України з РФ.

ІА «Вголос» пропонує вам актуальні та важливі новини станом на 28 грудня.

Новини про коронавірус

В Україні продовжує зменшуватись кількість хворих на коронавірус. Так, за минулу добу додалося більше 4 тисяч випадків COVID-19. За добу в нашій країні зафіксували найменший показник захворюваності  з 6 жовтня.

Академік НАН Сергій Комісаренко заявив, що коронавірусом перехворіють далеко не всі. За його словами, йдеться про людей, які мають потужну імунну систему. Проте він наголосив, що ці особи все одно  можуть бути розповсюджувачами інфекції.

Новини політики

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що йому не соромно, що він у минулому був членом скандальної Партії регіонів. За його словами, у Партії регіонів було багато гідних та професійних людей, як і в будь-якій структурі.

В Україні не планують скасовувати або переносити посилений карантин. В державі посилений карантин буде діяти з 8 по 24 січня і скасовувати його не планують. Степанов наголосив, що в Україні після новорічних свят не лише збільшиться захворюваність на коронавірус, але й очікується сезон грипу.

Україна може отримати відразу два транші від Міжнародного валютного фонду. Шевченко нагадав, що Україна виконала вимоги МВФ, аби Місія могла розпочати перший перегляд програми. Водночас він додав, що виникло багато випробувань, зокрема, із держбюджетом на 2021 рік.

Україна планує у січні проведення наступної зустрічі радників “нормандської четвірки” щодо питання Російської збройної агресії проти України.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна остаточно порвала стосунки з Російською Федерацією. Кулеба наголосив, що майбутнє України в союзі з західними країнами невідворотне.

У Міністерстві закордонних справ України розповіли країнам Заходу, які умови потрібно виконати, щоб “стримати” президента РФ Путіна. Глава МЗС Дмитро Кулеба зазначив, що перша умова – не потрібно сумніватися у справжніх намірах Російської Федерації.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що повний контроль Республіки Білорусь зі сторони Росії може мати низку негативних наслідків для України. За його словами, це може призвести до військового оточення половини України.

Новини економіки

В останній місяць осені в Україні на 1,5 % (187 гривень) знизився розмір середньої зарплати українців. У листопаді показник становив 11 тисяч 987 гривень.

Наступного року в Україні повинні продовжити субсидії та пільги для громадян. Відповідне доручення зробив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Посадовець дав завдання керівникам обласних державних адміністрацій та Міністерству соціальної політики.

В.о. міністра енергетики Юрію Вітренку та Антимонопольному комітету доручили перевірити обґрунтованість вартості газу в Україні. Відповідне доручення дав Кабінет Міністрів. Про це під час засідання заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Наступного року з бюджету виділять 1 млрд гривень для формування місць дистанційного навчання в усіх українських школах. У МОН також ухвалили постанову про забезпечення гаджетами для навчання. Вона спрямована передусім на дітей із особливими освітніми проблемами. Відповідно до неї, таким дітям для навчання надаватимуть відповідні гаджети.

Новини світу

У Бельгії після візиту Санта-Клауса від коронавірусу померли 23 мешканці будинку для літніх людей. У місті Мол в будинку для літніх людей стався спалах COVID-19 через кілька днів після візиту чоловіка, який був інфікований.

Польща знову змінила правила в’їзду для громадян України. Починаючи з понеділка, 28 грудня, у сусідній Польщі набули чинності нові правила перебування та в’їзду в країну для іноземців.

ІА "Вголос": НОВИНИ