В Україні знову зафіксували новий антирекорд коронавірусу, масштабна пожежа на ринку «Барабашово» та вшанування пам'яті жертв Голодомору.

ІА Вголос пропонує вам всі актуальні та важливі новини за 28 листопада.

Новини про коронавірус

За останню добу в Україні зафіксували 16 294 нових випадків захворювання на COVID-19, що є новим рекордом для країни. Як зазначається, за добу також померло 184, госпіталізовано 1 639 осіб, вилікувалися 8 897 хворих.

За минулу добу найбільше хворих на коронавірус було зафіксовано у місті Києві, а також на Дніпропетровщині, Одещині, Запоріжжі та Сумщині. У Києві за добу зафіксували 1739 нових випадків зараження, у Дніпропетровській області – 1599, на Одещині – 1350, у Запорізькій області – 1067, у Сумській – 1013 заражень за добу.

Сьогодні набув чинності закон внесення змін до державного бюджету на 2020 рік. Він розблокував можливість запозичувати додаткові 556,6 млн гривень на закупівлю обладнання для боротьби з COVID-19.

Новини політики

Верховна Рада України заслухає доповідь міністра охорони здоров’я України Максима Степанова про ефективність карантину вихідного дня. У разі необхідності карантин може бути відкориговано.

Президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів виділити кошти на добудову комплексу Національного музею Голодомору-геноциду в Києві.

Президент Володимир Зеленський підписав указ №523/2020 про встановлення в Україні професійного свята — працівника системи фінансового моніторингу, яке будуть відзначати щороку 28 листопада.

У суботу, 28 листопада фракції Верховної Ради провели нараду, у ході якої погодили законопроект щодо призначення голови Національного антикорупційного бюро України (НАБУ). Консультації щодо законопроекту про Конституційний суд України (КСУ) продовжаться.

Новини економіки

Міжнародний валютний фонд не надаватиме Україні надзвичайну фінансову допомогу для покриття дефіциту бюджету. Київ звертався до МВФ з проханням задіяти інструмент Emergency finance – екстрене фінансування, коли у держави є серйозні проблеми.

Заступник керівника Офісу Президента Юлія Ковалів заявила, що падіння економіки за 2020 рік не має бути більше 5%. За її словами, за місяць до кінця року видно, що очікування падіння економічного розвитку будуть не такими поганими, як вважалося раніше.

Кримінальні новини

У суботу вночі в Харкові на території ТЦ “Барабашово” сталася пожежа. Як зазначається, пожежа почалася на торговому майданчику “Тканини”, близько 02:30 ночі.

Зранку 28 листопада у столиці України у ДТП загинула жінка. Трагедія сталася на Кловському узвозі. Кермувальник авто таксі протаранив на значній швидкості припаркований автомобіль.

Новини світу

У Всесвітній організації охорони здоров’я заявили, що в суботу, 28 листопада, у світі підтвердили 747 082 випадки коронавірусної хвороби. Це вважається найбільшим добовим показником захворюваності за весь час пандемії.

Влада Бельгії вирішила з наступного тижня послабити суворі карантинні обмеження в країні. Причиною пом’якшення карантину стало покращення ситуації з COVID-19, а також Різдво.

В столиці Франції Парижі проходить масова акція проти законопроекту “про глобальну безпеку”. В ході протестів правоохоронці затримали вже 9 демонстрантів.

Вшанування пам'яті жертв Голодомору

Президент України Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська вшанували пам’ять жертв Голодоморів в Україні. Як зазначається, подружжя зранку прибуло до пам’ятного знаку жертвам Голодомору, що на Михайлівській площі у Києві. Вони встановили композиції із пшеничних колосків і калини біля пам’ятного знаку та вклонилися пам’яті жертв Голодомору.

У суботу, 28 листопада, представники “Національного корпусу” провели акцію протесту перед центральним входом до будівлі посольства Російської Федерації, розташованої на столичному Повітрофлотському проспекті.

У День пам’яті жертв Голодомору, 28 листопада, в центрі Дніпра активісти від “Пласту” продемонстрували страви, якими харчувалися українці в ті часи. Вони повинні були їсти їх, щоб вижити.

ІА "Вголос": НОВИНИ