В Україні продовжується масова вакцинація населення від коронавірусу, на Донбасі знову активізувалися проросійські бойовики, уряд анонсував підвищення пенсій та пообіцяв вакцинацію від COVID-19 всіх охочих до кінця року.

ІА «Вголос» пропонує вам підбірку найголовніших новин за неділю, 28 лютого

Головні новини про коронавірус

Минулої доби в Україні було зафіксовано 5833 випадки зараження коронавірусом, з них 795 дітей та 146 лікарів. Також за добу померло 89 пацієнтів

За останню добу в Україні було зроблено 90 щеплень від коронавірусу. Загальна кількість вакцинацій становить 314. айбільше щеплень було здійснено у Донецькій області - там вакцинувалося 50 людей. Найбільше щеплень було здійснено у Донецькій області - там вакцинувалося 50 людей.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що до кінця цього року в Україні всі охочі зможуть отримати щеплення від коронавірусу. Наразі наша держава має домовленості на отримання 30 млн. доз вакцини від COVID-19.

Головні події в Україні

Від початку цієї доби в зоні проведення ООС на Донбасі проросійські терористи тричі порушили режим припинення вогню. Окупанти стріляли з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, автоматичного станкового гранатомета та стрілецької зброї.

У неділю, 28 лютого, на честь Дня опору російській окупації українські активісти на адміністративному кордоні в Херсонській області запустили в бік анексованого півострова прапор України з посланнями для його мешканців. Стяг відправили із Каланчака. Його підняли в небо за допомогою повітряних кульок.

Головні новини політики

Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська вважає, що Олександр Лукашенко незабаром піде у відставку. До цього призведе тиск США та ЄС, який постійно зростатиме.

Міністерка охорони навколишнього середовища ФРН Свенья Шульце заявила, що Німеччина не може відмовитися від «Північного потоку-2». Вона вважає, що у разі відмови від «Північного потоку-2», Німеччина ризикує зіткнутися з вимогами щодо відшкодування завданої шкоди у міжнародих судах.

Головні новини економіки

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що з 1 березня в Україні на 11% зростуть пенсійні виплати для 8 мільйонів українців, тобто в середньому на 300 грн.

Головні новини світу

У М'янмі відновилися акції протесту проти військових, які прийшли до влади внаслідок перевороту 1 лютого. Проте поліція відкрила вогонь по мітингувальниках. За даними, представників ООН, налічується вже 18 загиблих і 10 поранених.

ІА "Вголос": НОВИНИ