В Україні черговий антирекорд смертності від COVID-19 та обрання нового радника української делегації у ТКГ. ІА «Вголос» розповість вам усі найголовніші новини середи.

Новини про коронавірус

За минулу добу в Україні зафіксували ще 7 474 випадків коронавірусу. Загалом від початку пандемії підтвердили 363 075 випадків смертельної недуги.

Крім того,  27 жовтня в нашій державі зафіксували новий антирекорд щодо кількості смертей від COVID-19 за добу. У вівторок коронавірус забрав життя ще 165 осіб.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що у лікарнях України, виділених під хворих на COVID-19, зайнято 25,4 тисяч ліжок з можливих 52 тисяч.

Головні новини політики за 28 жовтня

Стало відомо, кого призначили радником української делегації у ТКГ. Ним став військовий експерт Олексій Арестович. Його кандидатуру схвалив голова української делегації Леонід Кравчук.

Конституційний Суд України визнав неконституційною кримінальну відповідальність за декларування недостовірної інформації. Таким чином, суд скасував кримінальну відповідальність за недостовірне декларування майна й обмежили повноваження НАЗК.

Перегляд “Нормандського формату” та “Мінських домовленостей” для стабілізації ситуації на Донбасі проводити не потрібно. Кулеба зазначив, що ухвалення нових домовленостей не принесе результату, це неефективний та ризикований спосіб врегулювання ситуації.

Новини економіки за 28 жовтня

Нещодавно українцям дали можливість самостійно обирати собі постачальників газу. Після того, як люди взялися змінювати цих постачальників — їм почали приходити рахунки на сплату кількатисячних боргів.

Кабінет міністрів виділив додаткові кошти для Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. Так, із Фонду боротьби з COVID-19 виділено майже 1,28 млрд грн.

Середня заробітна плата штатного працівника в Україні у вересні 2020 року зросла у порівнянні з 2019 роком на 12,3% – до 11 тис.998 грн. При цьому, у порівнянні з серпнем 2020 року розмір середньої номінальної заробітної плати у вересні зріс на 4,8%.

Новини криміналу за 28 жовтня

Харківщині в селі Березівське Дергачівського району стався потужний вибух на території газопереробної станції. В результаті пригоди, двоє людей загинули, а ще 9 отримали травми. В результаті вибуху трапилося часткове руйнування будівлі ГРП і загоряння газу.

Жахлива трагедія сталася в італійському місті Ріміні. Там 68-річний Джованні Лагвардія жорстоко вбив дружину-українку. Як виявилося, жінка хотіла розлучитися через його зради і в день вбивства мала йти до адвоката.

Головні новини світу за 28 жовтня

Посол України у Білорусі Ігор Кизим заявив, що білоруські прикордонники відмовляють у в’їзді  на території країни громадянам України, Литви та Польщі, не маючи на те жодних підстав.

В столиці Чехії продовжуються акції протесту проти обмежень, які ввела влада для запобігання зростання кількості випадків коронавірусу. Організатори акції встановили невелику сцену, з якої критикували дії прем’єр-міністра Чехії Андрея Бабіша та міністра охорони здоров’я Романа Примули під час боротьби із розповсюдженням COVID-19.

Новини Львова за 28 жовтня

За останню добу на Львівщині зафіксували 398 випадків зараження коронавірусом, з них 151 – у Львові. Загалом COVID-19 було виявлено у 28 484 жителів області.

У дружини та тещі Андрія Садового підтвердили коронавірус COVID-19. Натомість сам міський голова Львова отримав негативний ПЛР-тест.

ІА "Вголос": НОВИНИ