29 березня МОЗ розширило «червону» зону карантину, а ЦВК завершила опрацювання 100 % протоколів голосування на довиборах у ВРУ.

ІА «Вголос» пропонує вам актуальні новини станом на 29 березня

Новини про коронавірус

За минулу добу в нашій державі додалося 8 тисяч 346 інфікованих коронавірусом.  до лікарень ушпиталили 3 тисячі 129 пацієнтів, летальних випадків зафіксували 178. У свою чергу, повністю вилікувалися від недуги ще 2 875 людей.

29 березня МОЗ ухвалило рішення про розширення «червоної» зони карантину. Відсьогодні в зоні перебуває 11 областей. До списку потрапила Чернігівщина. Крім того, у Полтавській області планують посилити карантин через погіршення ситуації з COVID-19. Також влада столиці може закрити школи, дитячі садочки і зупинити громадський транспорт через критичну ситуацію із захворюванням.

В Україні розпочнеться впровадження «цифрових зелених сертифікатів» одразу після фінального рішення ЄС щодо запуску такого документу. Наразі функціонал МОЗ потенційно дозволяє видавати сертифікати за прийнятим в Україні стандартом.

Головні новини політики  за 29 березня

29 березня ЦВК завершила опрацювання 100 % протоколів голосування на довиборах у ВРУ. Відомство оприлюднило результати у виборчому окрузі №50, що на Донеччині. З великим відривом там переміг скандальний мер міста Добропілля Андрій Аксьонов.

Найближчим часом президент Російської Федерації Володимир Путін не має наміру проводити розмову із главою України Володимиром Зеленський. Таку заяву зробили у Кремлі.

Головні новини економіки за 29 березня

Національний банк України встановив курс валют на перший робочий день нового тижня. У понеділок, 29 березня, вартість євро і долара почала знижуватися. Американська валюта здешевіла менше, ніж на 1 копійку. Долар встановився на рівні 27,96 грн.

Новини Львова за 29 березня

Львівщина стала лідером за кількістю нових хворих на COVID-19. За минулу добу в регіоні додалося ще 820 інфікованих. В області загалом підтвердили коронавірус у 101 тисячі 876 людей. Хвороба забрала життя 2 тисяч 592 пацієнтів. У свою чергу, повністю одужали 78 тисяч 319 пацієнтів.

ІА "Вголос": НОВИНИ