На Львівщині в лікарні помери двоє пацієнтів через відключення апаратів ШВЛ, в Україні за добу виявили майже 13 тисяч нових хворих, Кабмін планує ввести повний локдаун з 24 грудня.

ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 29 листопада.

Новини про коронавірус

За минулу добу в Україні виявили 12 978 випадків зараження коронавірусом, 120 людей померли. Серед хворих – 599 дітей та 408 медпрацівників. Найбільше хворих протягом останньої доби було зафіксовано у Києві.

Карантин в Україні

Давид Арахамія повідомив про підготовку до введення “інтелектуального локдауну”. Ймовірність повного локдауну складає 90%.

Кабінет міністрів планує ввести повний локдаун з 24 грудня по 15 січня. Як повідомив нардеп Олександр Дубінський, уряд хоче ввести повний локдаун на три тижні.

Головні новини політики за 29 листопада

Голови фракцій Верховної Ради зберуться на нараду. Планують обговорити закони щодо вирішення конституційної кризи, а також щодо підтримки бізнесу.

Інформація про зрив обміну полоненими є шантажем з боку Росії. Так речник української делегації у ТКГ Олексій Арестович пояснив інформацію, яка нещодавно з'явилася у ЗМІ.

Стали відомі перші результати виборів мера Чернівців. У другому турі перемає Роман Клічук. Згідно з опитуванням, за Клічука проголосували 59,1% виборців.

Новини економіки за 29 листопада

В Стамбулі пройшла зустріч української делегації на чолі з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем з представниками турецьких топкомпаній із загальним портфелем інвестицій 5 млрд доларів.

Головні новини світу за 29 листопада

У Варшаві знову пройшли марші протесту проти заборони абортів в країні. Поліція застосувала сльозогінний газ. На акцію протесту вийшли декілька тисяч осіб.

За минулу добу на коронавірус у світі захворіли рекордні 747 тисяч людей. Також померло 13,3 тисяч пацієнтів, що є рекордним показником.

Новини Львова за 29 листопада

У Жовкві, на Львівщині, у лікарні вимкнули електропостачання. В цей час двоє пацієнтів перебували на апаратах ШВЛ. Врятувати людей не вдалося.

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко прокоментував інцидент у лікарні на Львівщині. За його словами, коли в лікарні зникла електроенергія, то генератори, які спеціально передбачені для таких випадків, не увімкнулися. Медики почали робити вентиляцію легень вручну.

ІА "Вголос": НОВИНИ