В Україні за останню добу знову зафіксували понад 7 тисяч нових випадків коронавірусу, Україну можуть позбавити безвізу через резонансне рішення КСУ, у Франції стався кривавий теракт.

ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 29 жовтня.

Новини про коронавірус

За минулу добу, 28 жовтня, в Україні зафіксували 7 342 випадки коронавірусної хвороби. Загалом коронавірусну інфекцію підтвердили у 370 417 осіб.

В Україні вкотре змінили стандарти надання медичної допомоги хворим на COVID-19. Тепер амбулаторне лікування завершується за наявності одного з трьох критеріїв.

У шести областях України лікарняні ліжка для пацієнтів з коронавірусом заповнені більш ніж на 70%. Найбільш завантаженими є лікарні Житомирської (100%), Рівненської (90,6%), Полтавської (79,8%).

Головні новини політики за 29 жовтня

Посольство Європейського союзу в Україні скерувало офіційне попередження в.о. міністра освіти і науки Сергію Шкарлету. Зокрема, попередження стосується планів Шкарлета щодо запровадження змін в Міністерстві.

Останнє рішення Конституційного суду України щодо діяльності антикорупційних органів викликало занепокоєння у Європейського союзу. Там, дане рішення вважають підставою для скасування безвізу.

До комітету Верховної Ради з питань організації державної влади офіційно надійшов терміновий спільний висновок Венеціанської комісії та Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів та прав людини. Висновок стосується законопроекту про народовладдя через всеукраїнський референдум.

Новини економіки за 29 жовтня

Національний банк України встановив офіційний курс валют на 29 жовтня 2020 року. Як відомо, долар знову зріс у ціні на 3 копійки у порівнянні з попереднім банківським днем. Євро, своєю чергою, подешевшало на 14 копійок.

29 жовтня в обмінних пунктах триває зміцнення долара, а ціна євро продовжує стрімко знижуватися. Валютні коливання не припиняються від початку поточного тижня.

Головні новини світу за 29 жовтня

Станом на ранок 29 жовтня у світі зафіксували майже 45 мільйонів випадків коронавірусу. За минулу добу недугу підтвердили у 504 419 людей. Це стало рекордом за добовим приростом з початку пандемії.

У Франції, у м. Ніцца, 29 жовтня сталася кривава трагедія: чоловік з ножем напав на людей. Неадекват убив трьох осіб. Дві жертви загинули просто всередині церкви Нотр-Дам.

Новини Львова за 29 жовтня

У Львівській області минулої доби коронавірус підтвердили у 404 осіб, серед них у Львові – 160 людей. Загалом, на коронавірусну хворобу у Львові та на Львівщині захворіли 28 889 осіб.

ІА "Вголос": НОВИНИ