Уряд повідомив про плани провести масове тестування на коронавірус в Україні, Росія фактично визнала себе стороною конфлікту на Донбасі та заблокувала надважливе рішення ОБСЄ щодо моніторингу україно-російського кордону, президент України Володимир Зеленський призначив нового очільника «Оборонпрому».

ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 3 грудня

Новини про коронавірус: в Україні підтвердили майже 770 тисяч випадків інфікування коронавірусом.

За минулу добу в Україні підтвердили ще 14 тисяч 496 випадків коронавірусної хвороби. Відповідні дані на сторінці в соціальних мережах навів керівник МОЗ Максим Степанов.  Посадовець зазначив, що другий день поспіль статистика позитивна, адже вчора від COVID-19 вилікувались більше людей, ніж захворіло – 15 тисяч 372. Повністю одужали 384 тисячі 426 пацієнтів. Повністю одужали 384 тисячі 426 пацієнтів.

У Всесвітній організації охорони здоров’я заявили про необхідність доступності вакцини від коронавірусу для всіх людей.Про це повідомив керівник відділу по імунізації при європейському відділенні Всесвітньої організації охорони здоров’я Сіддхартха Датта на брифінгу. Як відомо, до кінця наступного року обсяг вакцин складатиме 2 мільярди доз.

Уряд працює над проєктом щодо масового тестування українців на коронавірус. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв’ю виданню “Кореспондент”. За його словами, тотальне тестування в першу чергу потрібно провести в Києві, Київській області, обласних центрах та містах із населенням понад 100 тисяч осіб.

Головні новини політики за 3 грудня

У четвер, 3 грудня, глава держави Володимир Зеленський обрав нового керівника “Укроборонпрому”.Відповідний указ він підписав сьогодні вранці. Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента. Зокрема, новим генеральним директором Держконцерну став Юрій Гусєв.

Перший президент України та очільник української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що станом на сьогодні проведення нового обміну полоненими залежить виключно від Росії. Кравчук наголосив, що без бажання російської сторони провести обмін полоненими до кінця 2020 року буде неможливо. Він також акцентував увагу на тому, що Україна виконала усі умови, про які домовилися сторони.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Росія заблокувала ініціативу України та 33-ох держав-учасниць ОБСЄ щодо моніторингу районів, які знаходяться біля непідконтрольної ділянки україно-російського кордону. Відповідну заяву очільник українського МЗС зробив під час 27 міністерської ради Організації з безпеки та співробітництва в Європі. Кулеба наголосив, що цим рішенням Росія вкотре продемонструвала зневажливе ставлення до зобов’язань, затверджених у рамках мінських домовленостей.

Представник Росії в Організації об’єднаних націй Василь Небензя назвав війну на Донбасі політичним конфліктом між Україною та РФ. Таким чином, він визнав, що війна на сході України – це не внутрішній конфлікт.Про це повідомила у Facebook українська делегація в Тристоронній контактній групі з мирного урегулювання конфлікту на Донбасі. Відомо, що російський дипломат зробив дану заяву під час акції, яку 3 грудня за київським часом провела Росія, під виглядом неформального засідання Радбезу ООН у форматі Аррія.

Головні новини економіки за 3 грудня

Національний банк України встановив офіційний курс валют на 4 грудня 2020 року. Як відомо, вартість євро зросла до максимуму з лютого 2018 року. Про це свідчать дані на сайті Нацбанку.

Головні новини світу за 3 грудня

Заступник державного секретаря Сполучених Штатів Америки Стівен Бігун на засіданні ОБСЄ запевнив, що США ніколи не визнають Крим територією Росії. Бігун акцентував увагу на тому, що питання України має залишатися першим на порядку денному ОБСЄ. Він  нагадав, що жертвами російської агресії стали понад 13 тисяч осіб. Представник Державного департаменту США додав, що Росія систематично переслідує кримських татар на окупованому півострові.

Білл Клінтон, Джордж Буш-молодший та Барак Обама готові публічно пройти процедуру вакцинації від коронавірусу.Про це повідомляє інформаційний ресурс CNN. Зазначається, що наразі невідомо, чи готові зробити щеплення чинний глава США Дональд Трамп та колишній президент 96-річний Джиммі Картер.

У Молдові парламент урізав повноваження президента країни, вивівши з-під його підпорядкування Службу інформації та безпеки. Про це пише видання Newsmaker. Відповідний законопроєкт парламент ухвалив у четвер, 3 грудня, після перемоги на виборах проєвропейського кандидата Маї Санду.

Головні новини Львова за 3 грудня

Сьогодні, 3 грудня, під стінами Львівської ОДА відбулася акція протесту Об’єднання профспілок Львівщини. Аналогічні акції відбулися у різних містах України, наймасовіший протест пройшов в «Урядовому кварталі». Під час акції протесту відбувся флешмоб: усі учасники демонстративно вивернули кишені, аби показати, що через дії влади у них порожньо. Після цього озвучені вимоги ми передали у зверненні першому заступнику голови ЛОДА Андрію Годику. Він пообіцяв передати їх до Верховної Ради та Кабінету Міністрів.

На Львівщині знову зросла кількість хворих на коронавірус. За останню добу фахівці встановили діагноз “COVID-19” ще 667 людям. Відповідні дані навели у штабі з протидії коронавірусу, пише пресслужба Львівської міської ради. У середу, 2 грудня, лабораторні центри здійснили 1796 ПЛР-тестувань. Серед нових заражених 426 мешканців Львова.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ