В Україні зафіксували майже 9 тисяч інфікованих коронавірусом за добу, суддя Конституційного суду України Ігор Сліденко пригрозив Україні війною та розпадом, а італійський суд виправдав українця Марківа.

ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 3 листопада.

Новини про коронавірус

В Україні зафіксували новий коронавірусний антирекорд. За минулу добу медики підтвердили 8 899 випадків COVID-19. Найбільший добовий приріст інфікованих зафіксували у Києві – 789. На другому місці опинилася Харківщина (712), Хмельницька область з показником 506 хворих – на третьому.

Ситуація з COVID-19 близька до катастрофічної. Навантаження від COVID-19 не витримують навіть найпотужніші медичні системи європейських країн. Другу хвилю легко пройти не вдасться, - Степанов.

До послаблення протиепідемічних заходів в Україні не готові 24 області, а також Київ.

У Міністерстві охорони здоров’я змінили критерії для госпіталізації людей з підозрою на коронавірус та підтвердженим діагнозом.

Головні новини політики за 3 листопада

Сьогодні, 3 листопада, в столиці Італії, Мілані, відбулося заключне засідання в апеляційному слуханні у справі українського нацгвардійця Віталія Марківа. Як відомо, українця виправдали та відпустили з-під варти. 

Суддя Конституційного суду України Ігор Сліденко пригрозив Україні війною та розпадом у випадку розпуску КС. Суддя заявив, що президент Зеленський наговорив на 15 років тюрми.

У Верховній Раді почали збирати підписи народних депутатів під зверненням до суддів Конституційного суду. У зверненні їх просять піти у відставку.

Голова Конституційного суду Олександр Тупицький заявив, що закон про державну мову не є “проблемним”, проте питання викликають положення, пов’язані з національними меншинами.

Відтепер українці мають право на власний розсуд змінювати по батькові. Верховна Рада сьогодні схвалила відповідний законопроєкт.

Україна засудила рішення Північно-Кавказького окружного військового суду Росії, який виніс вироки трьом фігурантам “справи Хізб ут-Тахрір”. МЗС направило РФ рішучий протест.

Новини економіки за 3 листопада

Національний банк України обвалив вартість гривні, ціна долара збільшилась ще на 13 копійок та встановилась на рівні 28,58 грн. У свою чергу, євро додало у вартості 5 копійок – 33,29 грн.

Цього тижня курс перетне позначку в 28,5 гривень за долар і до кінця місяця буде коливатись вище цього рівня в діапазоні 28,5-29 гривень за долар. Аналітик зробив прогноз на листопад.

Новини криміналу за 3 листопада

Прокурор на елітній іномарці влаштував криваву аварію: чужа сім'я загинула, він сам не постраждав. ДТП сталася неподалік від смт Березна у Чернігівській області, померло дві людини.

Головні новини світу за 3 листопада

Станом на 3 листопада у світі зафіксовано 47 389 802 випадки інфікування коронавірусом, з них 1 212 495 – летальні.

Очільник Міністерства внутрішніх справ Австрії Карл Нехаммер назвав ім’я терориста, який скоїв теракт у центрі Відня.

Кількість жертв теракту у Відні, який стався 2 листопада увечері, знову збільшилась.

Новини Львова за 3 листопада

За останню добу на Львівщині зафіксували 433 випадки зараження коронавірусом, з них 175 – у Львові. Загалом COVID-19 було виявлено у 31 134 жителів області.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ