За минулу добу додалося понад 3 тисячі нових випадків коронавірусу, Україну знову поділять на карантинні зони, Зеленський доручив провести перевірку позицій ЗСУ на Донбасі.

ІА «Вголос» пропонує вам актуальні новини станом на 3 лютого.

Новини про коронавірус та карантин

Упродовж минулої доби на території України зафіксували 3 285 нових випадків захворювання коронавірусом. До лікарень потрапили 2 159 інфікованих; померли 165 хворих; одужала 10 101 особа.

Україну знову поділять на зони карантину, оскільки кількість захворювань в країні зменшилась. Таке рішення ухвалять найближчими днями. В областях знову встановлюватимуть зони епідеміологічної безпеки – зелену, жовту, помаранчеву, червону.

У лютому цього року Україна почне вакцинацію від коронавірусу препаратом компаній «Pfizer» і «Biontech». Уже в найближчі тижні Україна отримає 117 тисяч доз вакцини компанії Pfizer/Biontech у рамках програми COVAX.

Головні новини політики за 3 лютого

Скандального очільника Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка примусово доставлять до Антикорупційного суду. Відповідне клопотання НАБУ з другої спроби задовольнив суддя Вищого антикорупційного суду Андрій Біцюк.

Інспекція перевірить позиції бійців Збройних сил України на Донбасі. Відповідне доручення зробив глава держави. Зеленський доручив перевірити готовність захисників України до виконання завдань за призначенням.

Українці можуть отримати можливість відкликати нардепів. Наразі над нововведенням працюють у Верховній Раді. Для втілення задуму в життя потрібно внести невеликі зміни до Конституції.

Головні новини економіки за 3 лютого

Національний банк України встановив новий курс валют на 3 лютого. Долар та євро продовжили дешевшати, натомість гривня зміцнює свої позиції. Офіційний курс гривні до долара Нацбанк встановив на рівні 28,0589 гривень за 1 долар.

Міністерство освіти і науки України підготувало проект наказу про підвищення посадового окладу освітян. З 1 січня оклад зросте на 20%, а з 1 грудня - ще на 8,3%.

Головні новини світу за 3 лютого

На заході Австралії знову спалахнули пожежі у лісах. Вогонь швидко поширюється на нові території материка. В результаті пожежі знищено кілька десятків будівель. Крім того, вогонь добирається до міста Перта, двомільйонного мегаполіса.

Дипломатичне представництво України в Польщі звернулося з нотою до МЗС Польщі щодо знищення невідомими вандалами у Перемишлі меморіальної дошки української художниці Олени Кульчицької.

Фахівці ВООЗ, які проводять розслідування щодо походження коронавірусу в китайському Ухані, озвучили одну з версій походження вірусу. Експерти ВООЗ заявили, що не відкидають версію, що небезпечний вірус міг з'явитися в одній з лабораторій міста.

Новини Львова за 3 лютого

Упродовж минулої доби на території Львівської області було виявлено 182 нові випадки зараження коронавірусною хворобою. Зокрема у Львові зафіксували 87 нових заражень недугою.

У Львові під час виступу в одному із пабів 22-річний стендапер Владислав Болотніков під час свого монолого жорстоко зганьбив пам'ять Героїв Небесної Сотні. Виступ стосувався експрезидента України Віктора Януковича, який прийшов до бару, щоб начебто "розбити сотню".

ІА "Вголос": НОВИНИ