В Україні від коронавірусу померло майже 300 людей, Рада ухвалила закон про продовження використання цифрових паспортів, а у Львові продовжили карантин.

ІА Вголос пропонує вам актуальні та важливі новини станом на 30 березня.

Новини про коронавірус за 30 березня

В Україні за минулу добу коронавірусом інфікувалися понад 10 тисяч осіб. Найбільше заражень виявили в Києві, Львівській та Київській областях. Так, за минулу добу заразилися ще 10 533 українців. Серед хворих - 367 дітей і 250 медпрацівників. Крім того, госпіталізували 2597 осіб. Летальних випадків за добу - 286. Подолати недугу змогли 3576 пацієнтів.

Новини політики за 30 березня

30 березня Верховна Рада збирається на два позачергові засідання. Народні депутати заслухають керівників силових органів щодо заворушень під Офісом президента, які сталися 20 березня.Так, нардепи планують розглянути законопроєкт Зеленського щодо фінансової підтримки застрахованих осіб, які постраждали внаслідок карантинних обмежень.

У вівторок, 30 березня, на позачерговому засіданні Верховна Рада України ухвалила закон, який передбачає продовження використання цифрових паспортів. Відомо, що закон дозволить відображати в електронній формі інформацію, яка міститься у паспортах українців та інших документах.

Влада України продовжує співпрацю з МВФ. Зокрема, під час перемовин сторони обговорять додаткові зобов’язання, які повинна виконати наша держава. Наразі триває робота над формулюванням майбутніх зобов’язань України перед Міжнародним валютним фондом.

Україна підтримала санкції Європейського союзу проти Росії. Причиною санкцій стало ув'язнення російського опозиціонера Олексія Навального. Відомо, що разом з Україною до антиросійських санкцій приєдналися Північна Македонія, Чорногорія та Албанія, Ісландія, Ліхтенштейн і Норвегія.

Новини Львівщини за 30 березня

У Львові продовжили посилений карантин до 12 квітня через ситуацію із захворюванням на коронавірус. Так, у місті продовжує збільшуватись кількість хворих та госпіталізацій, тому комісія з надзвичайних ситуацій вирішила продовжити посилений карантин до 12 квітня.

ІА "Вголос": НОВИНИ