В Україні зафіксували новий рекорд осіб, яким вдалося побороти коронавірус, КСУ пригрозив Зеленському тюрмою, а у Хорватії сьогодні вранці стались ще три землетруси.

ІА «Вголос» пропонує вам найактуальніші та важливі новини станом на 30 грудня.

Новини про коронавірус

За минулу добу в Україні зафіксували 7986 нових випадків інфікування коронавірусом. На жаль, 243 особи стали жертвами пандемії. Крім того, Степанов зазначив, що протягом останньої доби зробили 52 746 тестів на COVID-19:35 504 – методом ПЛР,  17 242 – методом ІФА – 17 242.

В Україні зафіксували новий коронавірусний рекорд. Протягом минулої доби побороти небезпечну хворобу змогли 16 355 осіб. Варто зауважити, що це найбільша кількість осіб, які одужали від COVID-19 з початку пандемії в Україні.

В Україні зможуть вакцинувати від коронавірусу до десяти мільйонів людей. Як відомо, в держбюджеті на імунізацію заклали 2,6 мільярда гривень. Україна отримає вісім мільйонів доз вакцини від коронавірусу. Середня вартість вакцини складатиме близько півтори тисячі гривень.

Новини політики

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що громадянам України необхідно дозволити мати подвійне громадянство. За його словами, такий крок дозволить зберегти зв’язок з мільйонами українців, які живуть у різних куточках світу.

Конституційний суд України назвав указ президента України про відсторонення голови КСУ Олександра Тупицького “нікчемним” та пригрозив Володимиру Зеленському тюрмою.

У лютому Україна очікує отримати першу партію китайської вакцини від коронавірусу. 30 грудня наша країна підписала контракт з компанією Sinovac Biotech (Китай). Угода передбачає постачання в лютому першої партії вакцини – надійде 700 тисяч доз.

Новини економіки

Від січня до листопада 2020 року до України надійшло приватних грошових переказів з-за кордону на суму 11 026 млн доларів. Натомість у 2019 за аналогічний період сума переказів становила 10 830 млн доларів. Тобто у цьому році за січень-листопад українцям прислали на 196 млн доларів більше, ніж у минулому.

Закон про Державний бюджет України на 2021 рік опублікували в офіційній газеті Верховної Ради “Голос України”. Закон набирає чинності з 1 січня 2021 року.

З “ковідного” Фонду використали вже 79,3% усіх коштів. Так, станом на 28 грудня з Фонду боротьби з COVID-19 використали 57,1 млрд гривень з передбачених 72 млрд грн.

Новини світу

У Хорватії сьогодні вранці стались ще три землетруси. За шкалою Ріхтера, потужність землетрусів склала 4,7, 4,8 та 3,9 бала. Перший землетрус стався за 12 кілометрів від Сісака.

У середу, 30 грудня, вранці, Голова Ради Європи Шарль Мішель і президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн підписали угоду про торгівлю та співробітництво між ЄС і Великою Британією.

Новини Львівщини

Протягом минулої доби на Львівщині зафіксували 363 нових випадки інфікування коронавірусом, серед них львів`ян — 265. Загалом за останні 24 години провели 1751 ПЛР-тест. Варто зауважити, що залишку проб у холодильнику немає.

У  с. Угерсько Стрийського району Львівської області в ніч на 30 грудня сталась моторошна ДТП, у якій загинув 20-річний хлопець. Аварія сталась опівночі. За даними рятувальників зіткнулись два автомобілі Skoda Octavia A7 та Volkswagen Touran. Від удару автомобілі буквально потрощило.

У середу, 30 грудня, на трьох ділянках траси М-06 (Київ – Чоп) у Львівській області почали працювати системи автоматичної фото- і відеофіксації порушень правил дорожнього руху.

ІА "Вголос": НОВИНИ