В Україні вперше за довгий період зафіксували менше, ніж 10 тисяч нових випадків інфікування коронавірусом, Рада не зможе оперативно розглянути законопроєкт щодо державного бюджету, тоді як Вселенський патріарх Варфоломій повідомив, коли він відвідає з офіційним візитом Україну.

ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 30 листопада.

Новини про коронавірус: в Україні підтвердили майже 750 тисяч випадків інфікування коронавірусом.

Протягом минулої доби в Україні виявили менше 10 тисяч випадів інфікування коронавірусом. Про це повідомив очільник МОЗ Максим Степанов. У неділю коронавірус забрав життя 114 людей, загалом летальних випадків – 12 тисяч 327. У свою чергу, повністю одужали 345 149 пацієнтів, з який 5 771 – за минулу добу.

У Кабміні визначилися з остаточною датою введення жорсткого карантину в Україні. Про це пише видання “Сьогодні” з посиланням на анонімне джерело у Кабміні. Уряд відхилив пропозицію ввести жорсткий карантин в Україні терміном на 2 тижні. Тож, повний локдаун в країні введуть щонайменше на три тижні.

Українська компанія розробила нову систему для тестування на антиген коронавірусу.Новий діагностикум у 75 разів чутливіший, ніж один із найкращих у світі антигенних тестів, і його вартість менша у п’ять-десять разів. Його перевага полягає в тому, що його можна здійснювати, використовуючи як стандартне обладнання для ІФА, так і автоматичні імуноферментні аналізатори відкритого типу

Головні новини політики за 30 листопада

Наступного року Україну відвідає Вселенський патріарх Варфоломій. Про це він особисто повідомив під час літургії, яка відбулась у Патріаршому соборі. Варфоломій зазначив, що завітає у нашу державу влітку 2021 року. Його візит має відбутись на День незалежності України. Нагадаємо,Варфоломій повинен був відвідати Україну ще минулого року, але тоді візит так і не відбувся.

Україна планує запропонувати Росії взяти участь у перемовинах в рамках міжнародної платформи з деокупації Криму. Про це заявила перша заступниця глави МЗС України Еміне Джапарова. За її словами, українські дипломати уже шукають форму запрошення.

У понеділок, 30 листопада у місті Дніпро офіційно відкрили регіональний Офіс європейської інтеграції. Євросоюз сподівається на тіснішу співпрацю із Дніпровською областю, а також з іншими регіонами України, в яких починають роботу схожі офіси. Нагадаємо, що 15 жовтня у Херсоні відкрили перший в Україні Офіс європейської інтеграції. Такі офіси спрямовані на розробку культурних, освітніх та бізнес-проектів.

Головні новини економіки за 30 листопада

В жовтні нарахування за житлово-комунальні послуги в Україні зросли на третину у порівнянні з попереднім місяцем.Про це інформує Державна служба статистики України. Зокрема повідомляється, що українцям за жовтень прийшли рахунки за комуналку на суму 11,0 млрд грн. У вересні сума нарахувань становила 8,3 млрд грн. Тобто ціни зросли на 32,5%.

Верховна Рада цього тижня не зможе розглянути законопроект про держбюджет на 2021 рік. Про це сказав голова ВРУ Дмитро Разумков. Бюджет на 2021 рік можуть розглянути або наступного пленарного тижня, або на наступному позачерговому засіданні.

Головні новини світу за 30 листопада

У Кремлі переконані, що позиція новообраної президентки Молдови Маї Санду щодо російських військових в Придністров’ї становить загрозу для стабілізації ситуації в регіоні. Про це заявив прессекретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков. Зокрема, Пєсков наголосив, що лідерці Молдови варто утриматися від “різких рухів” в контексті російських миротворців у Придністров’ї.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що Російська Федерація почала значно посилювати свої військові позиції у світі. Зокрема, йдеться про те, що РФ модернізує свій ядерний арсенал і розгортає нові ракети, розгортає нові сили від Крайньої Півночі до Лівії та Сирії. Крім того, очільник НАТО розповів про причини таких вчинків Росії та якою буде реакція Альянсу.

Головні новини Львова за 30 листопада

У с. Кунин Жовківського району Львівської області невідомі розбили могильні плити на місцевому кладовищі. Про це у соціальних мережах написав місцевий житель Іван Марцін. За словами чоловіка, вандали розбили могильні плити та хрести, встановлені на могилах.

У Львівській області планують створити новий національний природний парк, який матиме назву “Королівські Бескиди”.Про це повідомив Офіс президента. Парк буде розташований на території Карпатських гір і займатиме майже 9 тисячах гектарів комунальних земель.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ