Головний санлікар України розповів, скільки доз вакцини зможе отримати Україна. Зеленський зізнався, що гнівається на Трампа. 30 січня у лікарні помер захисник України, якого поранив російський снайпер.

ІА «Вголос» пропонує вас актуальні новини за 3о січня.

Головні новини про коронавірус: в Україні зафіксували майже 23 тисячі летальних випадків

За минулу добу в Україні на коронавірус захворіло 4 685 осіб, майже 2 тисячі було госпіталізовано.Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Найбільше випадків зараження коронавірусом зафіксували в Івано-Франківській області (412), на Львівщині (353), у Києві (341), на Дніпропетровщині (335) та Київській області (325).

Наступного місяця Україна більше 100 тисяч доз вакцини від коронавірусу компанії Pfizer в рамках COVAX.Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко. За його словами, у COVAX відповіли на запит України і повідомили, скільки доз зможе отримати Україна у найближчі місяці.

Головний санлікар України розповів, чи будуть робити щеплення людям, які вже перехворіли коронавірусом.За словами Ляшка, людей, які раніше хворіли на коронавірус також будуть щеплювати. Він додав, що тестувати на наявність вірусу у МОЗ не будуть, тому рекомендувати вакцинацію будуть усім, незалежно, чи хворіла людина на коронавірус раніше, чи ні.

Головні новини політики

Чинний президент України Володимир Зеленський зізнався, що трохи ображається на колишнього очільника Білого дому Дональда Трампа.Про це гарант розповів в новому інтерв'ю. На питання журналіста «Я бачу, ви гніваєтесь на президента Трампа. Може, трохи?», президент відповів «зовсім трішки».

Сьогодні в лікарні помер українських захисник, якого поранив ворожий снайпер на Донбасі. Про це повідомляє оперативне командування «Схід» Збройних сил України. Як зазначається, Роман Дзюбенко був тяжко поранений снайпером бойовиків у зоні ООС 26 січня.

Міністерство закордонних справ України заявило, що Російська Федерація не залишає спроб нав'язати Донбасу «русскій мір». Таким чином, українські дипломати засудили проведення в ОРДЛО так званого «форуму». Ніколенко зазначив, що дані дії держави-агресора свідчать про те, що Кремль все ще сподівається «перекроїти Україну під свої лекала».

Головні новини світу

Офіційний Пекін попередив Тайвань, що будь-яка спроба проголошення незалежності означатиме війну. Заява Китаю прозвучала на фоні активізації діяльності країни та запуску бойових літаків біля Тайваню.Погроза також пов'язана із заявою президента США Джо Байдена про свою прихильність Тайваню.

Кількість заражених коронавірусом людей у світі перевищила 100 мільйонів. За минулу добу заразилося більше 500 тисяч людей. Так, за останню добу на коронавірус захворіло 570 тисяч людей. Померло 15 716 осіб. Загальна кількість хворих у світі становить 101 053 721 людей.

Головні новини Львівщини

Сьогодні, 30 січня, в Сумах стартував командний чемпіонат України з легкої атлетики в приміщенні. В перший змагальний день львів'яни вибороли дві золоті медалі.Переможцем змагань у бігу на 2000 м з/п з результатом 5:40.61 став 29-річний Роман Ростикус (тренери - Віталій та Ольга Тарнакіни, Михайло Гаєвський). Найближчого конкурента - киянина Василя Сабуняка - він випередив майже на 5 сек. Сьомим у цій дисципліні фінішував 21-річний Станіслав Козак, встановивши свій особистий рекорд - 6:02.63.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ