ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 30 жовтня.

Новини про коронавірус: в Україні зафіксували новий коронавірусний рекорд

За минулу добу в Україні зафіксували новий коронавірусний антирекорд. 29 жовтня медики виявили недугу ще у 8 тисяч 312 осіб.

Станом на п’ятницю, 30 жовтня, у світі зафіксували 45,3 мільйона підтверджених випадків коронавірусу. Вчора, 29 жовтня, смертельну недугу виявили у 545 903 людей. Це вважається найбільшим показником від початку пандемії.

Міністерство охорони здоров’я буде укладати контракти з медичними працівниками, які виявили бажання долучитися до боротьби з COVID-19. Про це розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

З понеділка, 2 листопада, понад 75% території України опиниться в “помаранчевій” зоні за рішенням Державної комісії ТЕБ та НС. Загалом, за словами Степанова, у “червоній” зоні перебуватимуть 11 обласних центрів. А понад 75% території України опиниться в помаранчевому рівні

Головні новини політики за 30 жовтня

У п’ятницю, 30 жовтня, Національне агентство з питань запобігання корупції оприлюднило список депутатів, які подали до Конституційного суду подання щодо антикорупційного законодавства Зазначимо, що саме за їхнім поданням судді КС ухвалили скандальне рішення щодо скасування е-декларування.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що після рішень Ради національної безпеки і оборони питання тимчасового припинення безвізу зняте з порядку денного. “Після вчорашніх рішень РНБО та Кабміну я переконаний, що питання тимчасового припинення дії безвізу з ЄС зняте з порядку денного”, – сказав глава МЗС.

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що скандальне рішення Конституційного суду щодо скасування е-декларування було прийнято нібито не без зовнішнього втручання. Про це він повідомив під час зустрічі з послами країн “G7”, повідомляє пресслужба Офісу президента.

Від початку доби, 30 жовтня, російські найманці три рази порушили режим припинення вогню на Донбасі. В результаті обстрілів загинули двоє українських захисників.

Судді Конституційного суду стали фігурантами кримінального провадження за статтею про спробу захоплення влади. Про це повідомив у Facebook депутат від партії “Голос” Ярослав Юрчишин.

Реформи корпоративного управління державного концерну “Укроборонпром” необхідно продовжити здійснювати.Відповідну заяву зробили посли країн “Великої сімки”.

У Києві, 30 жовтня, активісти та небайдужі пікетують Конституційний суд України, який скасував закон про електронні декларації та кримінальне покарання за корупцію.Відзначається, що на акцію протесту прийшли сотні людей.

Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт, яким пропонує припинити повноваження суддів Конституційного суду та скасувати відповідні зміни до закону “Про запобігання корупції”. Так, Зеленський просить визнати рішення КСУ від 27 жовтня “нікчемним”.

Новини економіки за 30 жовтня

Національний банк України встановив офіційний курс євро на 2 листопада 2020 року.

Економіка України повністю відновиться від “коронакризи” у 2022 році. Про це йдеться в інфляційному звіті Національного банку.

В Україні продовжують стрімко зростати ціна на пальне. Про це свідчать дані щоденного моніторингу.

Надзвичайні новини України за 30 жовтня

У п’ятницю, 30 жовтня, у центрі Києва сталася моторошна ДТП. У результаті зіткнення на Майдані Незалежності постраждали 3 людини, ще двоє загинули.

Новини світу за 30 жовтня

У Сполучених Штатах Америки зійшов з рейок 25-вагонний поїзд з нафтопродуктами. Місцева влада розпорядилася створити “заборонену зону” протяжністю в 1 милю навколо місця аварії, було евакуйовано майже 600 жителів.

У західній частині Туреччини стався землетрус магнітудою 6,6.Епіцентр поштовхів розташований в Егейському морі, біля узбережжя району Сеферхісар провінції Ізмір.

В ніч на 30 жовтня у Румунії сталася серія землетрусів. Як відомо, жителі Чернівців відчули поштовхи одного з них.

Глава Білорусі зробив нову заяву та знову пригрозив протестувальникам. Олександр Лукашенко зазначив, що білоруські силовики готові рішуче придушувати акції.

Новини Львова за 30 жовтня

У Львові помер променевий терапевт Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру Володимир Ковалик. Про це повідомляє Українське лікарське товариство у Львові.

З понеділка, 2 листопада, школи у Львові знову почнуть працювати у звичайному режимі.Про це повідомляє Львівська міськрада.

У Львові, на вул. Патона, знайшли мертвою 32-річну жінку. На її тілі було багато побоїв, а вся квартира була буквально у крові жертви.

Медичні працівники підтвердили ще 426 інфікованих COVID-19 на Львівщині. Про це свідчать дані штабу з протидії коронавірусу, інформує пресслужба Львівської міської ради.

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ