В Україні знову почала збільшуватись кількість хворих на COVID-19, Росія висунула нові звинувачення Україні, а Кива «підірвав» мережу власним вчинком.

ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 31 грудня.

Новини про коронавірус за 31 грудня

Протягом минулої доби в Україні виявили 9 699 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом за добу було проведено 58 547  тестів на коронавірус: з них 38 932 – методом ПЛР, 19 615 – методом ІФА.

Міністерство охорони здоров’я упродовж 2020 року витратило на придбання лікарських засобів, медичних виробів та медичного обладнання загалом 12,8 млрд грн. До цієї суми належать як бюджетні кошти, витрачені на централізовані заходи, так і гроші з “ковідного” фонду.

В Україні вакцину від коронавірусу будуть поставляти окремими партіями. Зберігати вакцину будуть на одному національному складі. Звідти її будуть розвозити до пунктів вакцинації окремими партіями.

Головні новини політики за 31 грудня

Український безвіз з ЄС заблокований ще з березня через пандемію коронавірусу. Така ж ситуація з безвізовим режимом склалася у всіх країнах, а не лише в Україні, оскільки пандемія стосується усіх. Наша країна постійно шукає рішення, аби українці страждали від таких проблем найменше.

У Путіна висунули нові звинувачення Україні. Росія вважає, що президент України Володимир Зеленський здійснює “спекуляції” навколо Мінських угод. У Російській Федерації переконані, що наша держава намагається завдати Кремлю економічної шкоди.

Перед Новим роком скандальний народний обранець від ОПЗЖ Ілля Кива вже вкотре “підірвав” мережу власним вчинком. Кива виклав світлину в радянській шапці з червоною зіркою та додав підпис: “Нацист, арештуй мене”.

Новини економіки за 31 грудня

Ситуація на валютному ринку продовжує змінюватися. Національний банк України встановив курс іноземних валют на 31 грудня 2020 року – 4 січня 2021 року.

У перший день січня в Україні зросте розмір мінімальної пенсії. Сума збільшиться для непрацюючих пенсіонерів, які досягли 65-річного віку. Вони повинні мати великий страховий стаж.

На початку 2021 року в Україні зросте вартість вироблення біометричних паспортів, ID-карток та посвідок на постійне та тимчасове проживання. Вартість змінюється через те, що держпідприємство “Поліграфічний комбінат “Україна” піднімає ціну бланків на документи.

Головні новини світу за 31 грудня

Палата лордів парламенту Великої Британії остаточно затвердила угоду про торгівлю та співробітництво між ЄС і Британією після Brexit. У британському парламенті угоду опрацьовували 14 годин.

Чинний президент сусідньої Молдови Майя Санду зізналася, що готова відвідати з офіційним візитом Росію, якщо отримає запрошення. Санду наголосила, що перш за все вона прагне обговорити з російською стороною довготривалий конфлікт у Придністров’ї.

Новини Львова за 31 грудня

Протягом минулої доби на Львівщині виявили 345 нових випадків зараження коронавірусом. Серед них 216 випадків COVID-19 зафіксували безпосередньо у Львові. З початку пандемії на Львівщині підтвердили 61 268 випадків інфікування коронавірусом.

ІА "Вголос": НОВИНИ