В Україні знову зафіксували новий коронавірусний антирекорд, МЗС України ініціює взаємодію з міжнародними партнерами через рішення КСУ та 3 листопада відбудеться закрите засідання КСУ щодо конституційності закону про мову.

ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 31 жовтня.

Новини про коронавірус

За минулу добу, 30 жовтня, в Україні виявили рекордні 8752 випадки коронавірусу. Померло від хвороби 155 людей, одужало – 3 902.

За минулу добу, 30 жовтня, у Кіровоградській області зафіксували новий коронавірусний рекорд – 116 випадків хвороби за добу. Найбільше нових випадків зафіксовано у Кропивницькому.

Новини політики за 31 жовтня

Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія назвав рішення Зеленського оновити склад Конституційного суду історичним. За його словами, рішення президента допоможе набрати людей професійних і здатних захищати Конституцію від незаконних посягань.

За дорученням президента України Володимира Зеленського, Міністерство закордонних справ ініціює взаємодію з міжнародними партнерами для подолання конституційної кризи.

Венеціанська комісія заявила, що законопроект президента України Зеленського щодо припинення повноважень суддів Конституційного суду буде порушенням Основного закону.

3 листопада Конституційний суд України планує у закритому режимі розглянути справу щодо конституційності закону про мову.

Новини економіки за 31 жовтня

В Україні вже найближчим часом може різко подорожчати долар. Як зазначається, курс гривні може різко змінитись і вже найближчим часом долар може коштувати 28,5 грн.

Світові ціни на нафту в п’ятницю, 30 жовтня впали до червневих мінімумів, опустившись нижче 40 доларів за барель.

Надзвичайні новини України за 31 жовтня

У Дністрівці Кельменецького району Чернівецької області 19-річний хлопець загинув на очах у батька. Трагедія сталась на місцевій яхт-базі. Там молодик допомагав батькові діставати човни. Раптово трос обірвався і одна із яхт упала просто на 19-річного хлопця. Його кинулись рятувати та викликали медиків. Проте молодик помер на місці трагедії.
На Одещині сталася страшна аварія, в якій загинули двоє осіб і ще двоє постраждали. За попередніми даними правоохоронців, 30-річний місцевий житель не впорався з керуванням і влетів у дерево.

Новини світу за 31 жовтня

У французькому місті Ліон біля грецької церкви відбулася стрілянина. В результаті пригоди постраждала щонайменше одна людина.

У США в п’ятницю зафіксували 100,2 тисяч випадків зараження коронавірусом. Це новий антирекорд в світі по приросту за добу.

В результаті землетрусу в турецькому місті Ізмір загинули 35 людей. Ще 243 людей знаходяться у лікарнях. 

Новини Львова за 31 жовтня

У Львівській області у суботу, 31 жовтня, сталась масштабна ДТП, у якій загинуло двоє людей. Аварія сталась на трасі поблизу м. Червоноград Львівської області. Там водій легкового автомобіля врізався у вантажівку. На місці ДТП загинуло двоє чоловіків. 

У Львові, на вул. Повітряній, 31 жовтня сталась ДТП, у якій загинув 32-річний чоловік.

ІА "Вголос": НОВИНИ