В Україні виявили перші два випадки «британського» штаму коронавірусу, Шмигаль попередив про загрозу нового локдауну, ЄС продовжив санкції проти соратників Януковича, Дубінський створив нове депутатське об'єднання, Нацбанк вперше за два роки підняв облікову ставку річних.

ІА «Вголос» пропонує вам підбірку найголовніших новин за четвер, 4 березня.

Новини про коронавірус

В Україні продовжує стрімко зростати захворюваність на коронавірус. Так, за минулу добу заразилися понад 10 тисяч українців, померли 194 людини, одужали 4 837 пацієнтів.

В Україні виявили перші два випадки «британського» штаму коронавірусу. Його виявили в двох пацієнтів з Прикарпаття. Зараз хворі перебувають під наглядом медиків.

Рівень захворюваності на коронавірус в Україні почав різко збільшуватися. За минулу добу додалося більше 10 тисяч інфікованих. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що невдовзі карантинне зонування може змінитися. Якщо хворих ставатиме більше, то до «червоної» зони внесуть нові регіони.

Новини політики

Міністр закордонних справ Словаччини Іван Корчок вибачився за невдалий жарт прем'єр-міністра Матовича про Закарпаття.

Рада Європейського союзу прийняла рішення ще на один рік продовжити дію санкцій проти низки соратників колишнього президента України Віктора Януковича. Дія цих санкцій триватиме до 6 березня 2022 року.

Народні обранці провалили голосування за законопроєкт, який передбачає легалізацію обігу зброї в України. Для ухвалення закону не виставило голосів.

У Верховній Раді України оголосили про реєстрацію нового міжфракційного об'єднання депутатів, яке очолив депутат Олександр Дубінський, котрого нещодавно виключили із фракції «Слуги народу». Воно отримало назву «Дубина - слуга українського народу».

Новини економіки

На початку березня в Україні здійснили планову індексацію пенсій. Перерахунок виплат провели  майже для 9,8 мільйонів пенсіонерів.

Національний банк України прийняв рішення з 5 березня підвищити облікову ставку з 6% до 6,5% річних. Це перше підняття ставки з квітня 2019 року.

Швидше за все, наступного місяця в Україні не зміниться тариф на електроенергію. Відповідну заяву зробив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Найімовірніше, з 1 квітня вартість одного кВт залишатиметься на рівні 1,68 грн.

Новини Львівщини

На Львівщині продовжує стрімко збільшуватися кількість хворих на коронавірус. За минулу добу в області додалося 590 інфікованих.

Сьогодні, 4 березня, у Львові будівлю, в якій розміщені обласна рада та адміністрація на вул. Винниченка, 16/18, перевіряють на замінування.

ІА "Вголос": НОВИНИ