В Україні зафіксували майже 10 тисяч випадків коронавірусу, з Італії додому повернувся військовослужбовець Віталій Марків, а у Польщі ввели жорсткі карантинні обмеження через рекордну кількість хворих.

ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 4 листопада.

Новини про коронавірус

За минулу добу медики підтвердили в Україні надзвичайно велику кількість нових хворих на коронавірус. Недугу виявили в 9 тисяч 524 людей, це новий антирекорд. Відповідні дані навели у карті поширення COVID-19, яку оновлює Апарат Ради національної безпеки та оборони.

Лікарняні ліжка для хворих на COVID-19 завантажені більш ніж на 70 % у десяти регіонах України. Загалом середня завантаженість ліжок для інфікованих – 66,8 %. 

Уряд України планує закупити 2 мільйони швидких тестів на коронавірус. Для цього з Фонду боротьби з COVID-19 виділили ще 1 мільярд гривень.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив керівникам областей збільшити кількість ліжок для хворих на коронавірус.

Головні новини політики за 4 листопада

Нацгвардієць Віталій Марків, якого напередодні виправдав апеляційний суд Мілана, 4 листопада повернувся в Україну.

Верховна Рада України зібралась на важливе засідання, на якому повинна розглянути питання щодо відновлення антикорупційного законодавства. Автором відповідного проекту закону є Дмитро Разумков.

У середу, 4 листопада, Кабінет Міністрів ухвалив рішення про звільнення з посад трьох керівників обласних державних адміністрацій. Зокрема, Роман Грищенко покине посаду глави Сумської ОДА, Максима Куцого звільнили з поста очільника Одеської обласної держадміністрації.

Народному депутату від “Слуги народу” Олександру Юрченку продовжили домашній арешт на 60 днів. Проте з нього зняли електронний браслет.

Новини економіки за 4 листопада

Рішення Конституційного суду ставить під загрозу співробітництво України і Світового банку. Так, за оцінкою керівної ланки Світового банку, рішенням КСУ Україна порушує свої зобов’язання за програмою про багатосекторну позику на політику розвитку. В результаті Україна може втратити 2,23 мільярда доларів.

В Україні деякі категорії населення мають право на те, щоб їм подвоїли пенсійний стаж. Чиновники зазначають, що деякі категорії українців мають право на подвоєння пенсійного стажу.

Національний банк України встановив офіційний курс валют на 5 листопада 2020 року. Як відомо, європейська валюта подешевшала на п’ять копійок у порівнянні з попереднім банківським днем.

Новини криміналу за 4 листопада

У с. Мала Виска Кіровоградської області у ніч на 1 листопада невідомий жорстоко розправився із 22-річною дівчиною. Відомо, що дівчина опівночі поверталась додому від подруги. По дорозі її перестрів невідомий чоловік, якому орієнтовно 25 років.

У селі Новокрасному Одеської області зранку спалахнув житловий будинок, у якому було двоє маленьких дітей.

Головні новини світу за 4 листопада

З 5 листопада жителям Італії заборонять виходити з дому після 22:00 через зростання кількості хворих на коронавірус. Так, прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте ухвалив рішення про введення додаткових обмежень через зростання кількості нових хворих.

У Польщі зафіксували рекордні показники захворюваності на коронавірус. Як відомо, вчора в країні підтвердили 24 692 випадків коронавірусу. Крім того, за добу було зафіксовано 373 летальних випадків хвороби. Ці показники вважаються найвищими за весь період пандемії.

У Польщі з 7 листопада вводять суворі обмежувальні заходи через стрімке поширення коронавірусу. 

Новини Львова за 4 листопада

На Львівщині продовжує стрімко погіршуватися ситуація з коронавірусом. 505 випадків недуги підтвердили медики в області за минулу добу. Відповідні дані навели у міському штабі з протидії COVID-19.

ІА "Вголос": НОВИНИ