В Україні продовжують фіксувати нові випадки коронавірусу, в МОЗ розповіли, коли почнеться вакцинація, жахлива пожежа в інфекційній лікарні Запоріжжя.

ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 4 лютого.

Новини про коронавірус за 4 лютого

Протягом минулої доби в нашій країні додалося понад 5 тисяч нових випадків коронавірусу. Водночас одужало вдвічі більше людей, ніж захворіло. За час пандемії захворіли 1 млн 232 тисячі 246 осіб, одужали - 1 млн 55 тисяч 406, летальних випадків - 23 229.

Вакцинація українців проти коронавірусу розпочнеться з понеділка, 15 лютого. Якщо через певні обставини розпочати вакцинацію 15 лютого не вдасться, то міністерство попередить про перенесення.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що карантин на території нашої держави продовжать щонайменше до 30 квітня 2020 року, але і ця дата ще не є остаточною. Прем'єр припускає, що він триватиме і надалі, проте у більш послабленій формі.

В Україні можуть ввести паспорти вакцинації в разі рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров'я. Якщо будуть рекомендації міжнародних організацій, що сприятимуть покращенню економіки та контактів між людьми, то Україна буде їх дотримуватися.

Головні новини політики за 4 лютого

Володимир Зеленський відреагував на пожежу, яка сталася в інфекційній лікарні Запоріжжя, де лікують пацієнтів з COVID-19. Зеленський нагадав, що в результаті пожежі загинула 26-річна лікарка та троє пацієнтів та висловив співчуття родичам загиблих.

Верховна Рада України ухвалила у другому читанні законопроєкт, який регулює дистанційну роботу. У ньому диференціюються поняття надомна робота і дистанційна робота.

Глава держави Володимир Зеленський ухвалив рішення щодо кадрових змін в Антимонопольному комітеті. Йдеться про звільнення Марії Процишен, яка обіймала посаду державного уповноваженого Антимонопольного комітету України.

У Міністерстві внутрішніх справ України назвали основні причини пожежі в інфекційній лікарні Запоріжжя. Поліція не виключає підпал. Наразі тривають експертизи. Точну версію пожежі встановлюють правоохоронці спільно з представниками ДСНС.

Новини економіки 4 лютого

У четвер долар та євро продовжили стрімко дешевіти. Американська валюта втратила у ціні ще 5 копійок, а вартість євро обвалилася одразу на 15 копійок. Стрімке зміцнення національної валюти не припиняється, гривня укріплює власні позиції.

Україну повністю від'єднають від електричних систем Росії та Білорусі до 2023 року, а тоді ми приєднаємось до європейської. Стратегія України спрямована на те, щоб повністю відмовитися від електросистеми РФ. Для цього потрібно пройти технологічний шлях і привести українську електросистему до стандартів ЄС.

У квітні цього року в нашій країні підвищаться тарифи на електроенергію. Є декілька можливих сценаріїв підвищення тарифів. Один з них передбачає, що електроенергія подорожчає майже у два рази для тих, хто використовує понад 300 кВт*год на місяць.

Головні новини світу за 4 лютого

Адміністрація Джо Байдена призупинила виведення із Німеччини 12 тисяч військових США, яке раніше розпочав попередній глава держави Дональд Трамп. Лише після детальної перевірки проєкту виведення новий міністр оборони Ллойд Остін прийме остаточне рішення щодо цього питання.

У Греції тривають протести проти закону про освіту. Сьогодні відбулися сутички між поліцією та мітингарями. Протестувальники застосували «коктейлі молотова» неподалік будівлі парламенту. Також люди облили будівлю Банку Греції червоною фарбою. У відповідь спецпризначенці використали сльозогінний газ.

Новини Львова за 4 лютого

Упродовж минулої доби на території Львівської області було виявлено 308 нових випадків зараження коронавірусною хворобою. За увесь час пандемії COVID-19 на Львівщині недугу виявили у 71 936 осіб. Хвороба забрала життя 2 112 людей.

Президент України Володимир Зеленський призначив нових очільників у трьох районних державних адміністраціях Львівської області. Нових голів отримали Самбірська, Стрийська та Золочівська РДА.

ІА "Вголос": НОВИНИ