МОЗ розповіло про плани щодо вакцинації українців від коронавірусу в 2021 році, очільник Міноборони назвав головну мету України щодо вступу в НАТО на наступний рік та Разумков підписав закон про допомогу українським підприємцям під час карантину.

Новини про коронавірус: в Україні зафіксували понад 800 тисяч випадків інфікування коронавірусом.

В Україні планують вакцинувати від COVID-19 майже 21 мільйон осіб у 2021 році. Про це розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко. За його словами, наступного року планують вакцинувати 50% населення.

За минулу добу в Україні виявили 13 825 нових випадків Covid-19, 226 людей померло. Про це повідомили у  МОЗ. Серед хворих 713 дітей та 629 медпрацівників. За добу було госпіталізовано 1504 людини.

Головні новини політики за 5 грудня

Міністр оборони Андрій Таран заявив, що Україна готова збільшити національні внески на операції під керівництвом НАТО і направи до роботи у структурах організації додатковий військовий та цивільний персонал. Про це очільник оборонного відомства розповів в інтерв’ю “Урядовому кур’єру”. Міністр наголосив, що все це має посилити позиції України та наблизити нас до досягнення стратегічно важливої мети – вступу до НАТО.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав низку законів для допомоги підприємцям під час карантину. Про це йдеться на сайті парламенту. Повідомляється, що застраховані працівники, які тимчасово втратили роботу через карантин, отримають одноразову допомогу у розмірі 8 тисяч гривень.

Головні новини економіки за 5 грудня

З початку 2021 року Міністерство фінансів України почне проводити масштабну перевірку українців, які подадуть заяви на отримання субсидії. Про це свідчить постанова “Про спрощений порядок надання субсидії“. Так, влада перевірятиме отримувачів субсидій відразу після того, як вони подаватимуть відповідні заяви.

Головні новини світу за 5 грудня

У 2021 році через наслідки пандемії світу може загрожувати наймасштабніша за 75 років гуманітарна криза. Такий прогноз озвучив виконавчий директор Всесвітньої продовольчої програми ООН Девід Бізлі.На спеціальному засіданні Генасамблеї ООН, присвяченому боротьбі з COVID-19, Бізлі заявив, що 2021 рік “в буквальному сенсі буде катастрофічним”.

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тіхановська закликала Сенат США затвердити закон, який розширюватиме повноваження президента щодо санкцій стосовно Білорусі. Про це екс-кандидат у президенти Білорусі написала в колонці для Washington Post. Тіхановська зазначила, що народ і опозиція Білорусі потребують допомоги США.

ІА "Вголос": НОВИНИ