В Україні зафіксували понад 10 тисяч випадків коронавірусу, а Зеленський під час візиту в Катар підписав 13 двосторонніх документів.

ІА Вголос пропонує вам актуальні та важливі новини станом на 5 квітня.

Новини про коронавірус за 5 квітня

В Україні зменшилась кількість хворих на коронавірус. Так, за минулу добу інфікувалися ще понад 10 тисяч українців. Найбільше заражень протягом минулої доби виявили у Харківській області - 1155. Також понад тисячу випадків зафіксували у Львівській та Дніпропетровській областях.

Напружена ситуація з коронавірусом в Україні триватиме ще наступні 10 днів. Такий прогноз розповіли у Міністерстві охорони здоров'я. Так, вже з 15 квітня ситуація з рівнем захворюваності може стабілізуватися.

Новини політики за 5 квітня

Еммануель Макрон, Ангела Меркель та Володимир Зеленський  планують провести розмову. Володимира Путіна на перемовини запрошувати не планують. Так, лідери трьох країн під час розмови обговорять загострення на Донбасі та координація позицій сторін щодо цього. Російського президента Володимира Путіна на цю розмову не планують запрошувати.

В Україні можуть скоротити «червону» зону карантину. В Закарпатській області ситуація щодня покращується. Так, в регіоні уже менше інфікованих коронавірусом та менше смертей.

Сполучені Штати Америки ведуть з Росією контакти щодо України. Перемовини відбуваються на високому рівні. Відомо, що сторони говорили про ситуацію на окупованих територіях Луганської та Донецької областей.

Український президент Володимир Зеленський під час візиту в Катар підписав 13 двосторонніх документів. Документи Зеленський підписав під час зустрічі з Еміром Катару Тамімом бін Хамад Аль Тані та прем'єр-міністром, міністром внутрішніх справ країни Халідом бін Халіфі Аль Тані.

ІА "Вголос": НОВИНИ