ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 5 листопада.

Новини про коронавірус: в Україні зафіксовано понад 430 тисяч хворих на COVID-19

За минулу добу в Україні підтвердили 9 850 випадків COVID-19 – це новий антирекорд. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на своїй сторінці у Facebook.

Минулої доби в Україні одужали від коронавірусу 8 378 пацієнтів – це новий рекорд. Про це повідомив голова МОЗ Максим Степанов на брифінгу у четвер, 5 листопада.

Французькі вчені назвали ще один симптом коронавірусу, який проявляється на ранній стадії хвороби. Мова йде про делірій (марення).

Очільник Всесвітньої організації охорони здоров’я в Європі Ханс Клюге заявив, що в країнах Європи набирає обертів новий спалах COVID-19. Він наголосив, що в Європі зафіксували мільйон нових випадків інфікування коронавірусом.

Міністерство охорони здоров’я пропонує Кабінету міністрів посилити карантинні обмеження в Україні. Мова йде про обмеження для зон харчування, розважальних зон в ТРЦ.

Головні новини політики за 5 листопада

Верховна Рада 6 листопада може розглянути питання щодо призначення двох суддів Конституційного суду.Про це розповіла заступник голови фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук.

Віце-прем’єр-міністр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що українська сторона запропонувала створити в Тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі нову робочу групу.

Другий тур виборів мера призначено вже у 15 містах. Про це повідомляє пресслужба ЦВК.

У четвер, 5 листопада, ВРУ ухвалила низку законів, які передбачають ратифікацію протоколів та міжнародних угод.Зокрема, йдеться про повітряне сполучення, автомобільні перевезення з іншими країнами.

Президент України Володимир Зеленський звільнив очільників трьох обласних держадміністрацій. Глава держави підписав відповідні укази 5 листопада 2020 року, інформує пресслужба ОП.

Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки й оборони щодо пропозицій передбачити у державному бюджеті на 2021 рік для сфери національної безпеки і оборони не менше 267,25 млрд гривень.

Новини світу за 5 листопада

45-ий президент США Дональд Трамп заявив, що бюлетені, які прийшли поштою після дня голосування, не будуть оброблятися. Відповідно, ці голоси не будуть зараховані.

Слухання в справі щодо катастрофи малайзійського “Боїнга” МН17 на Донбасі відклали на наступний тиждень. Відповідне рішення ухвалив суд у Нідерландах.

Вікторія Спартц стала першою українкою, яку було обрано до Палати представників Конгресу США. Політикиня балотувалася від Республіканської партії в штаті Індіана.

Вибори в США: експерти розповіли, коли стане відоме ім'я переможця. 3 листопада 2020 року у США відбулися президентські вибори. Наразі триває підрахунок голосів.

Німецьку землю Шлезвіг-Гольштейн атакував небезпечний вірус грипу птахів. Так, у Німеччині виявили вірус підтипу H5N8 (пташиний грип).

У Детройті та Фініксі десятки розлючених прихильників чинного президента США Дональда Трампа почали збиратися біля виборчих дільниць.

Новини економіки за 5 листопада

Скандальне рішення Конституційного Суду не вплине на співпрацю з Міжнародним валютним фондом. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає “Інтерфакс-Україна”.

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що наразі немає підстав для суттєвої девальвації гривні до кінця 2020 року. Марченко наголосив, що зараз відсутні фундаментальні макроекономічні чинники для цього.

Новини Львова за 5 листопада

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ