МОЗ оновило карантинне зонування України, автобус з українцями потрапив у смертельну ДТП.

ІА «Вголос» пропонує вам актуальні новини станом на 6 березня.

Новини про коронавірус і карантин

Минулої доби в Україні зафіксували більше 9 тисяч заражень коронавірусом. Понад 3 тисячі людей було госпіталізовано. Коронавірус забрав життя 156 пацієнтів, 3 351 хворих вилікувалися. Найбільше хворих було виявлено у Києві (682), Житомирській області (749).

Міністерство охорони здоров'я оновило карантинне зонування України. До «червоної зони» потрапили чотири області. Крім того, через збільшення числа госпіталізованих Київ перенесли до «помаранчевої зони» карантину. «Помаранчевий рівень» епідеміологічної небезпеки також введений у Вінницькій, Донецькій, Миколаївській областях, на Львівщині, Київщині, Сумщині, Хмельниччині та на Запоріжжі.

Надзвичайні новини

Автобус з українцями, який прямував за маршрутом Познань-Херсон, потрапив в ДТП. Водій не впорався з керуванням, через що автобус з пасажирами злетів у кювет та перевернувся. В автобусі перебувало 57 українських громадян. 6 людей загинули, 14 українців перебувають у важкому стані.

Головні новини політики за 6 березня

Вселенський патріарх Варфоломій сьогодні, 6 січня, зустрівся з українськими народними депутатами у Стамбулі. Під час зустрічі патріарх підтвердив, що цього року відвідає Україну. Варфоломій прибуде з офіційним візитом на 30-ту річницю незалежності України. Відомо, що його запросив український президент Володимир Зеленський.

В Офісі Президента наголосили на важливості залученні США до переговорного процесу щодо Донбасу.  Участь США у нормандському форматі допоможе зробити процес переговорів більш ефективним.

Головні новини світу за 6 березня

Чехія екстрадувала до США двох українців, яких звинувачують у кіберзлочинності і відмиванні грошей. Як зазначається, підозрювані належали до організованої групи кіберзлочинців, які діяли по всьому світу. Українців виявила поліція, яка працювала спільно з Федеральним бюро розслідувань США.

6 березня тибетський духовний лідер Далай-лама зробив щеплення від коронавірусу. Після вакцинації 85-річний Далай-лама закликав людей бути сміливими та наслідувати його приклад. Далай-лама та 10 наближених до нього людей отримали вакцину Covishield.

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська у ході робочого візиту до Лісабону зустрілася з прем'єр-міністром Антоніу Коштою та міністром закордонних справ Аугушту Сантушем Сілвою. Тихановська заявила, що запланувала проведення нових виборів в Білорусі у 2021 році.

 

Новини Львова за 6 березня

Через спалах захворювання на коронавірус у частині областей України школи переведуть на дистанційне навчання. Так, у Львівській області закладам загальної середньої, позашкільної, фахової передвищої та вищої освіти було рекомендовано перейти на дистанційну форму з 9 березня.

ІА "Вголос": НОВИНИ