Президент України Володимир Зеленський відвідав захисників України на передовій та вручив їм державні нагородив в честь Дня Збройних сил України. У Молдові спалахнули масові протести проти уряду. В Україні виявили понад 11 тисяч нових випадків коронавірусної інфекції.

ІА «Вголос» пропонує вам ознайомитися з добіркою головних новин дня

Головні новини про коронавірус: в Україні підтвердили понад 800 тисяч випадків COVID-19

Очільник комісії з біобезпеки та біологічного захисту при Раді національної безпеки та оборони, академік НАНУ Сергій Комісаренко заявив, що вакцинація в Україні орієнтовано розпочнеться в середині 2021 року. Проте, він додав, що вакцина в Україні з’явиться на початку другого кварталу 2021 року.

За минулу добу в Україні виявили 11 590 випадків зараження коронавірусом.Про це повідомили в МОЗ.Серед хворих – 627 дітей та 493 медпрацівники. Протягом суботи було госпіталізовано 1 127 осіб. Найбільше нових випадків зараження було зафіксовано у Києві (1518), Одеській (1 002), Запорізькій (817), Київській (809) та Дніпропетровській (798) областях.

Головні новини політики за 6 грудня

У другому турів виборів у Кривому Розі перемогу здобув кандидат від “Опозиційної платформи “За життя” Костянтин Павлов. Про це свідчать результати екзитполу від “Центру дослідження розвитку територій”.В опитуванні взяли участь 14 тисяч виборців на 44 виборчих дільницях Кривого Рогу.

У неділю, 6 грудня, в Україні святкують День Збройних сил. У зв’язку з цим чинний глава держави Володимир Зеленський відвідав військових, які захищають Україну на Донбасі. Зокрема, Володимир Зеленський оглянув бойові позиції та ознайомився з умовами несення служби.  Гарант також вшанував пам’ять загиблих захисників України на символічній алеї пам’яті.

Головні новини світу за 6 грудня

 У неділю, 6 грудня, у Білорусі активісти знову вийшли на масові протести проти режиму Лукашенка. Цього дня у столиці сусідньої держави – Мінську затримали понад 300 протестувальників. Про це повідомила пресслужба білоруської поліції. Проти  усіх затриманих відкрили адміністративні справи, декому з них загрожує покарання у вигляді 30 діб арешту.

У неділю, 6 грудня, тисячі жителів Молдови вийшли на масові протести.Варто зауважити, що напередодні новообрана президентка Молдови Мая Санду закликала людей виходити на вулиці та захистити свій голос. Відповідну заяву політикиня зробила після того, як у парламенті прийняли закон про обмеження повноважень глави держави.

Головні новини Львова за 6 грудня

У Львові померла вдова видатного громадського діяча, багатолітнього політв’язня конц­таборів Івана Геля – Марія Гель. Про трагедію повідомили її родичі. На момент смерті жінці було 84 роки.Попрощатися зі знаменитою львів’янкою можна буде у вівторок, 8 грудня, у храмі  Пресвятої Тройці по вул. Тершаківців, Марію Гель поховають на Личаківському кладовищі, в родинному гробівці, поруч з коханим чоловіком-диседентом Іваном Гелем.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ