Коронавірус атакує, нові втрати на Донбасі, термінове засідання Тристоронньої контактної групи та позбавлення російської мови статусу регіональної на Запоріжжі.

ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 6 квітня.

Новини про коронавірус за 6 квітня

В Україні підтвердили 13 276 нових випадків коронавірусної хвороби. Відомо, що загальна кількість офіційно підтверджених випадків недуги в Україні становить 1 769 164. Найбільшу кількість хворих виявили в Одеській (1 436), м. Київ (1 432), Львівській (1 105), Київській (889) та Харківській (878) областях.

У трьох областях України ситуація з коронавірусом покращується. Так, мова йде про Івано-Франківську, Чернівецьку та Закарпатську області. Відомо, що ці три регіони найближчим часом можуть вийти «червоної» зони.

Головні новини політики за 6 квітня

Українська делегація в Тристоронній контактній групі вирішила терміново скликати позачергове засідання ТКГ. Причина – різке загострення ситуації на окупованих територіях Донбасу.

У Запорізькій області суд позбавив російську мову статусу регіональної. Відповідне рішення суду увійде в дію після закінчення терміну подання апеляційної скарги всіма учасниками справи. Тобто з 23 квітня 2021 року.

Сьогодні на Донбасі зафіксували нові втрати. На жаль, загинуло ще двоє українських військовослужбовців. Неподалік Степного військовий автомобіль Збройних сил України підірвався на невідомому вибуховому пристрої. Поблизу Невельського ворог поранив одного військового.

Головні новини економіки за 6 квітня

Міжнародний валютний фонд прогнозує зростання валового внутрішнього продукту України у 2021 році на рівні 4,0%. Економіка України лише частково відновиться після падіння у 2020 році. Також за прогнозами МВФ, ВВП України зростатиме повільніше, ніж в цілому по світу.

У 2021 році відбудеться кілька етапів підвищення пенсій для українців. Також цього року почне діяти накопичувальна пенсійна система. Минулого місяця пенсіонерам виплатили 43 мільярди гривень. Сума виявилася на 20 % більшою, ніж у березні 2020 року.

Головні новини світу за 6 квітня

У справі авіакатастрофи літака міжнародних авіаліній України, яка сталася під Тегераном, в Ірані висунули звинувачення 10 посадовим особам. Таку заяву зробив колишній військовий прокурор провінції Тегеран Голамаббас Торки на церемонії передачі повноважень своєму наступникові.

На островах у південно-східній Індонезії та Східному Тиморі зараз спостерігаються масштабні повені та зсуви. Так, їх спричинили дощі. У результаті негоди загинуло мінімум 110 мешканців, а ще багатьох продовжують шукати рятувальники. Посилаючись на державні джерела, офіційна кількість загиблих коливається від 113 до 160.

Головні новини Львова за 6 квітня

У Львові підтвердили 755 нових випадків коронавірусної хвороби. Так, загальна кількість інфікованих зросла до 55 297 осіб. У Львівській області коронавірус виявили у 1 105 жителів регіону. Загальне число офіційно підтверджених випадків становить 111 108. Минулої доби від ускладнень хвороби померли 18 осіб. Загальна кількість летальних випадків становить 2 741.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ