В Україні виявили понад 4 тисячі нових випадків коронавірусу, українські військовослужбовці підірвалися на невідомому вибуховому пристрої, вакцину від  коронавірусу китайської компанії Sinovac Biotech схвалили для використання.

ІА «Вголос» пропонує вам актуальні новини станом на 6 лютого.

Новини про коронавірус

Минулої доби в Україні було виявлено понад 4 тисяч заражень на коронавірус, більше 1800 осіб госпіталізували. Померло за добу 129 хворих, вилікувалося 7158 осіб. Найбільше хворих за добу було виявлено в Івано-Франківській області.

Вакцину від коронавірусу китайської компанії Sinovac Biotech схвалили для використання. Виробнику надали дозвіл постачати на ринок цей препарат. Відомо, що цією вакциною планують вакцинувати українців.

Надзвичайні новини

В районі населеного пункту Мар’їнка троє українських військовослужбовців підірвалися на невідомому вибуховому пристрої. Від отриманих травм двоє захисників загинули. За життя третього борються медики.

Поблизу залізничної станції Воскобійня на Дніпропетровщині сталася масштабна аварія. Злетів із рейок вантажний потяг. З рейок зійшли 8 потягів із 57. Чотири вагони з клінкером перевернулися. Унаслідок аварії пошкодилась залізнична колія та електроопора.

Головні новини політики за 6 лютого

Представники України і США обговорювали можливість першої телефонної розмови Володимира Зеленського та Джо Байдена. Про підготовку розмови говорили з держсекретарем США Ентоні Блінкеном.

З нагоди 25-річчя української антарктичної станції «Академік Вернадський» глава держави вручив державні нагороди українським полярникам. Полярники запросили Володимира Зеленського відвідати антарктичну станцію.

Головні новини економіки за 6 лютого

Економіка України може зрости до 10% у другому кварталі 2021 за умови дотримання урядом послаблення коронавірусних обмежень. ВВП України протягом січня-березня скоротиться на 0,5% у порівнянні з попереднім роком, але в другій половині року зросте на 10,2%.

Новини світу за 6 лютого

У Франції, в місті Бордо пролунав вибух у житловому кварталі. За даними очевидців, вибух стався в одному з поверхів житлового будинку. Вибух прогримів на одному з верхніх поверхів житлового будинку в кварталі Шартон.

Неподалік від міста Перт в Австралії через масштабні пожежі згоріло понад 10 тисяч гектарів лісу. Сотні місцевих жителів покинули свої будинки. Влада поки не назвала причини масштабних пожеж.

Новини Львова за 6 лютого

У Львові на вул. Липова Алкя сталася смертельна пожежа. Спалахнула багатоповерхівка. Загинула жінка, дитина потрапила в лікарню з отруєнням. Вогонь спалахнув після півночі у квартирі на першому поверсі 5-поверхового житлового будинку.

ІА "Вголос": НОВИНИ