Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив МВС перевірити інформацію щодо можливої підпільної вакцинації проти коронавірусу, деякі міста України відмовилися від локдауну з 8 січня, Зеленський привітав українців у Святвечір з Різдвом.

ІА «Вголос» пропонує вам актуальні новини станом на 6 січня.

Новини про коронавірус

За минулу добу в Україні підтвердили ще майже 7 тисяч випадків коронавірусу. Число інфікованих знову почало поступово збільшуватися. Загальне число інфікованих – 1 млн 090 тис. 496. Число летальних випадків зросло до 19 тисяч 357.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив Міністерству охорони здоров’я та Міністерству внутрішніх справ перевірити інформацію щодо можливої підпільної вакцинації проти коронавірусу.

Головні новини політики за 6 січня

Президент України Володимир Зеленський заявив, що реакція на можливу контрабанду вакцини від коронавірусу має бути жорсткою, а усі причетні до незаконної діяльності мають бути покаранні.

Суддя Конституційного суду Ігор Сліденко повідомив, що Офіс президента продовжує чинити тиск на нього і через це він планує емігрувати з України. За його словами, заяву про звільнення розглянуть на одному з засідань.

У Тернополі не будуть посилювати карантин з 8 січня. Таке рішення 6 січня ухвалила місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Також мер Черкас заявив, що вводили локдаун з 8 січня не потрібно, оскільки в місті зменшується кількість заражень.

Володимир Зеленський у Святвечір привітав українців із Різдвом Христовим. У відеозверненні президент побажав усім здоров’я, а також закликав дотримуватися карантинних обмежень.

Головні новини економіки за 6 січня

Національний банк України встановив курс валют на третій день тижня. У середу, 6 січня, вартість долара та євро після тривалого зростання знову почне знижуватися. У Нацбанку зазначили, що американська валюта втратить в ціні майже 3 копійки.

Міжнародний валютний фонд оприлюднив графік боргів, які Україна має погасити до 2036 року. Цього року наша країна має сплатити 1,67 мільярда доларів. Всього Україна до 2036 року має повернути 8,06 мільярда SDR, що еквівалентно 11,69 мільярда доларів.

Станом на початок 2021 року російський “Газпром” зменшив транзит природного газу через територію України на 27,8%. Наприкінці грудня транзит через Україну становив 180 млн куб. м газу на добу. На початку січня цей показник знизився до 130 млн куб. м на добу.

Головні новини світу за 6 січня

Міністри закордонних справ 13-тьох країн-членів Євросоюзу звернулися з листом до керівництва Єврокомісії, у якому попросили виділити країнам Східного партнерства вакцину від коронавірусу.
Очільниця литовського Уряду Інгріда Шимоніте заявила, що влада обговорює доцільність запровадження в країні “паспорта імунітету” для осіб, які зробили щеплення від коронавірусу або нещодавно перехворіли.

Головні новини Львова за 6 січня

На Львівщині підтвердили ще 324 випадки коронавірусної хвороби. В області зафіксували вже 63 тисячі 610 випадків захворювання на недугу. Коронавірус забрав життя 1 тисячі 841 особи. У свою чергу, повністю одужали наразі 48 тисяч 901 пацієнт.

У м. Броди Львівської області 6 січня о 8 годині ранку знайшли мертвим 30-річного чоловіка. Він загинув через вибух петарди. Тіло чоловіка виявили зранку на вулиці Замковій. За попередньою версією, чоловік вчинив самогубство.

ІА "Вголос": НОВИНИ