Генеральна Асамблея ООН ухвалила новий проєкт резолюції щодо окупованого Криму, в Україні за вихідні суттєво зменшилася кількість нових хворих на коронавірус, а в очільника ОП Андрія Єрмака вп'ятеро більше радників, ніж у президента України Володимира Зеленського.

ІА «Вголос» пропонує вам ознайомитися з найважливішими новинами за 7 грудня .

Головні новин про коронавірус: в Україні зафіксували майже 830 випадків COCID-19

Цієї зими нашу державу очікує кілька періодів, під час яких рівень захворюваності на коронавірус сягатиме максимуму. Відповідну заяву зробив в.о. керівника Центру громадського здоров’я Ігор Кузин. Посадовець зазначив, що пікові періоди розпочнуться в середині першого місяця 2021 року. Триватиме різке збільшення числа інфікованих на COVID-19 орієнтовно до середини лютого.

В Україні кількість хворих на коронавірус йде на спад. На думку очільника МОЗ Максима Степанова, причиною зменшення хворих є дотримання карантинних обмежень. Про це Степанов розповів під час брифінгу 7 грудня. Очільник МОЗ вважає, що карантин вихідного дня вплинув на таку статистику в Україні.  За його словами, вперше з кінця серпня в нашій країні зафіксували зменшення кількості хворих у порівнянні з минулим тижнем.

Протягом вихідних в Україні зменшилась кількість хворих на коронавірус. Так, за минулу добу додалося 8 641 випадок COVID-19. Про це повідомив глава МОЗ Максим Степанов. Найважча ситуація з коронавірусом у Києві (+1526), Дніпропетровській області (+960), Одеській області (+662),Київській області(+635).

Головні новини політики за 7 грудня

Очільник Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру Роман Лещенко заявив, що відомство планують ліквідувати протягом двох місяців. За його словами, відповідний наказ постанови Уряду був підписаний ще 24 листопада. Лещенко додав, що це одна з найбільш реорганізацій відомств в історії незалежної України.

Перший президент України, глава української делегації в Тристоронній контактній групі заявив, що на початку 2021 року РНБО може затвердити нову стратегію щодо російсько-української війни на Донбасі. Кравчук зауважив, що він є одним з членів групи, яка працює над створенням плану “Б” щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Кравчук наголосив, що Зеленський досі пам’ятає про цю обіцянку та заяви щодо плану “Б” та “С”.

Очільник Офісу президента Андрій Єрмак має більше радників, ніж чинний президент України Володимир Зеленський. Про це повідомив Комітет виборців України з посиланням на дані, які отримали в Офісі президента. Наразі у Єрмака є 20 радників, в тому числі й речник ТКГ Олексій Арестович, тоді як у Зеленського – всього-на-всього 4 радники. У Комітеті виборців України зауважили, що інститут радників президента фактично зруйновано.

Головні новини економіки за 7 грудня

Національний банк України встановив офіційний курс валют на вівторок, 8 грудня. Як відомо, американська валюта знову подешевшала у порівнянні з попереднім банківським днем. Так, вартість долара знизилась на 6 копійок. Євро, своєю чергою, також подешевшало на 13 копійок. Про це свідчать дані на сайті Нацбанку.

Кабмін має намір виділити Міністерству соціальної політики 9 741 336 тис. грн із фонду боротьби проти коронавірусу на виплати ФОПам, які постраждали від карантинних обмежень. Наразі проект постанови скерували для погодження із профспілками. Ця постанова має підтвердити порядок надання коштів для одноразової матеріальної допомоги застрахованим підприємцям, яким довелося припинити свою діяльність  у зв’язку з карантинними обмеженнями. Нагадаємо, що фізичні особи-підприємці, яким довелося припинити свою діяльність у зв’язку з карантинними обмеженннями мають отримати по 8 тис грн одноразової матеріальної допомоги.

Головні новини світу за 7 грудня

 У понеділок, 7 грудня, на засіданні Генасамблеї ООН відбулось голосування щодо проєкту посиленої резолюції по Криму. Держави-учасниці організації проголосували за відповідний документ, в якому йдеться про проблеми мілітаризації Криму та частин Азовського і Чорного морів. Голоси “за” віддали 63 держави, ще 62 країни утримались від голосування. Проти виступили 17 держав.

Голова Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сіярто поскаржився на Україну під час засідання Ради Євросоюзу. Про це розповів журналіст “Радіо Свобода” Рікард Джозвяк у Twitter з посиланням на свої джерела. Під час засідання Ради ЄС глава угорського МЗС поскаржився на Україну та підняв питання угорської меншини в Україні. Нагадаємо, 30 листопада у Закарпатській області СБУ провела обшуки у благодійному фонді на Закарпатті. Причиною стала імовірна спроба підірвати державний суверенітет України;

Головні новини Львова за 7 грудня

У понеділок, 7 грудня, у центрі Львова сталася ДТП за участі маршрутки. Аварія сталася неподалік від площі Соборної. На місці інциденту працюють співробітники патрульної поліції та медики. Обставини інциденту наразі з’ясовують правоохоронці.

У селі Потелич Жовківського району Львівської області стався конфлікт між школярем 6А класу та заступником директора із виховної роботи. Про це повідомили користувачі соціальних мереж, опублікувавши відповідне відео. Так, видно, як вчителька б’є дитину. При цьому вона обурюється тим, що школяр до неї некоректно звертався.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ