За минулу добу в Україні підтвердили понад 3 тисячі випадків коронавірусу, в Індії у штаті Уттаракханд сталось сходження льодовика, а в Нідерландах та Німеччині почалися сильні снігопади.

ІА Вголос пропонує вас актуальні та важливі новини станом на 7 лютого.

Новини про коронавірус за 7 лютого

Минулої доби в Україні на коронавірус заразилося 3370 осіб. Майже 2 тисячі було госпіталізовано. Серед нових хворих коронавірус виявили зокрема у 188 дітей та 96 лікарів. Госпіталізації потребувало 1869 хворих. За добу також померла 81 людина.

Минулої доби в Києві виявили 197 випадків зараження коронавірусом. Як зазначається, серед хворих зокрема 112 жінок, 71 чоловік, 5 дівчаток та 9 хлопчиків. За добу також померло 16 хворих. 36 пацієнтів потребували госпіталізації. Одужало за добу 369 киян.

Вакцин від фармацевтичної компанії AstraZeneca забезпечує лише обмежений захист від мутованого штаму коронавірусу з Південної Африки. Як зазначається, у ході досліджень університету у ПАР та Оксфордського університету вдалося вияснити, що вакцина AstraZeneca менше захищає проти мутованого штаму коронавірусу, який вперше виявили у Південній Африці.

Новини політики за 7 лютого

На дії російських окупантів на Донбасі потрібно відповідати так само. За словами Кравчука, військовим не потрібно вибирати ситуацію, коли стріляти у відповідь, а коли ні. Кравчук зазначив, що терористи продовжують порушувати режим припинення вогню на Донбасі.

Новини світу за 7 лютого

В Індійському штаті Уттаракханд через танення льодовика почалася масштабна повінь, внаслідок якої загинуло від 100 до 150 осіб. Подія трапилася близько 9 години ранку, коли повідомили про сходження частини льодовика Нанда-Деві. Влада штату запровадила червоний рівень надзвичайної ситуації.

Десятки тисяч жителів М'янми вийшли на протести після того, як у країні влаштували військовий переворот. Сьогоднішні протести є найбільшими в країні після 2007 року, коли у ході Шафранової революції вдалося встановити демократичний уряд.

Сьогодні, 7 лютого, у Нідерландах спостерігаються сильні снігопади. Так, через опади у країні скасували десятки авіарейсів та зупинили потяги. Відомо, що в амстердамському аеропорту «Схіпхол» скасували, перенаправили та затримали десятки авіарейсів.

В Австралії продовжують вирувати лісові пожежі. Так, вогонь почав добиратися до найбільшого міста країни - Перта. Відомо, що лісові пожежі вирують вже більше тиждень. Сильний вітер заважає рятувальникам погасити пожежу. Її площа продовжує збільшуватися.

У Німеччині різко погіршилася погода. Так, в країні спостерігаються потужні снігопади. Відомо, що негода спричинила справжній колапс на дорогах. Синоптики попередили, що сніг йтиме до понеділка, 8 лютого.

Новини Львівщини за 7 лютого

У неділю, 7 лютого, у Берездівцях, що неподалік від Нового Роздолу на Львівщині стався вибух і пожежа в приватному будинку. Там саме тривав ремонт. Загинув власник помешкання. Померлого звали Михайло Комарницький. Йому був 51 рік.

ІА "Вголос": НОВИНИ