Число інфікованих коронавірусом продовжує зростати, протести під резиденцією Зеленського, на Закарпатті може статися медичний колапс.

ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 8 березня.

Новини про коронавірус за 8 березня

В Україні зафіксували 5 572 нових випадків коронавірусної недуги. Так, загальна кількість хворих в нашій державі зросла до 1 406 800 осіб. Найбільше хворих виявили у Вінницькій (578), Житомирській (570), Івано-Франківській (508), Львівській (507) та Чернівецькій (447) областях.

У 9 областях України перевищено норму госпіталізації пацієнтів, хворих на коронавірус. Так, у порівнянні з вчорашнім днем у список потрапила ще Тернопільська область. Норма госпіталізації, яка становить не більше 60 на 100 тисяч населення, перевищена в Івано-Франківській, Житомирській, Чернівецькій та Закарпатській областях.

На Закарпатті продовжує стрімко погіршуватися ситуація з поширенням коронавірусної хвороби. У лікарнях області – дефіцит кисневих балонів. Не виключено, що до завершення поточного тижня в регіоні може статися медичний колапс.

Головні новини політики за 8 березня

Президент України Володимир Зеленський знову візьме участь у форумі "Україна 30. Культура, медіа, туризм", який стартує 9 березня і триватиме упродовж трьох днів. Під час нього обговорюватимуть культурну та інформаційну політику нашої країни, проблеми захисту свободи слова та протидії пропаганді.

В Конча-Заспі, біля резиденції Володимира Зеленського, прихильники одеського активіста Сергія Стерненка влаштували акцію протесту. Учасники акції вимагали звільнити Сергія Стерненка та Андрія Антоненка. Всього зібралося близько 150 осіб.

Новини економіки за 8 березня

Через стрімке збільшення числа інфікованих COVID-19 «Укрзалізниця» з 9 березня припиняє залізничне сполучення із Закарпатською областю. Незважаючи на це, «УЗ» все ж виконає низку спецрейсів в область.

Вже найближчим часом в нашій державі може знизитися ціна на деякі продукти. У березні в Україні впаде ціна на яйця та молоко. Влітку можуть опустити ціну на олію. Сподіватися на зниження вартості інших продуктів не варто.

Головні новини світу за 8 березня

З квітня Європейський Союз удвічі збільшить обсяг доступних вакцин від коронавірусу. Подвоєння кількості вакцин відбудеться відповідно до плану виробників, а також внаслідок реєстрації нових препаратів. У другому кварталі цього року очікують отримувати 100 млн доступних доз на місяць. Загалом до кінця червня планується виготовити 300 млн доз.

В столиці Румунії сотні громадян зібралися на протести проти нового законопроекту, у якому йдеться про обов'язкову вакцинацію населення. Варто зауважити, що в разі відмови від вакцинації на особу очікують великий штраф.

Тіла чотирьох жертв смертельної ДТП, яка відбулася у Польщі 6 березня за участі автобуса з українцями, ідентифікували їхні родичі. Наразі у лікарнях знаходяться 25 осіб, двоє з них у важкому стані.

Багато людей загинули унаслідок низки вибухів в Екваторіальній Гвінеї. Трагедія сталася на військовій базі. Згідно з даними, померли 17 осіб (за іншими даними – 30), ще понад 400 людей отримали поранення.

Головні новини Львова за 8 березня

На території Львівської області було виявлено 507 нових випадків зараження коронавірусом. З них 302 зафіксували у м. Львові. Від початку пандемії коронавірусу на території Львівської області було виявлено 82 860 випадків інфікування недугою. Від початку пандемії коронавірусу у м. Львові було виявлено 39 834 випадків інфікування недугою.

У Львові відбувся феміністичний марш на підтримку прав жінок. Таким чином учасниці заходу намагаються привернути увагу влади до самотніх матерів та літніх жінок, жінок з інвалідністю, безпритульних, внутрішньо переміщених, безробітних, жінок з сільських місцевостей, мігранток, багатодітних та інших жінок з вразливих груп.

Автомобіль «Skoda Octavia» злетів у річку. Це сталося на автодорозі «Сколе-Славське» на ділянці поблизу села Тухля. Унаслідок падіння загинула одна людина. Ще двох осіб вдалося врятувати, їх забрала "швидка".

ІА "Вголос": НОВИНИ