В Україні продовжує зростати кількість хворих на коронавірус, Янукович хоче взяти участь в засіданні суду, вакцинація від COVID-19.

ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 8 грудня.

Новини про коронавірус за 8 грудня

За минулу добу в Україні зафіксували 10 811 нових випадків коронавірусної недуги. Загальне число хворих зросло до 832 758. Загалом 436 564 інфікованих одужали та 13 928 хворих померли від ускладнень коронавірусу.

Швидше за все, 2 січня в Україні ще не вводитимуть жорсткий карантин. В уряді працюють над фінальною версією обмежень, які запровадять в нашій державі. Їх представлять українцям вже у середу, 9 грудня.

В нашій країні вакцинації від коронавірусу потребують понад 20 мільйонів громадян. Щеплення в Україні в першу чергу потребують громадяни з групи ризику. Крім того, у МОЗ виступають проти примусової вакцинації.

Головні новини політики за 8 грудня

Перший заступник постійного представника Росії при ООН Дмитро Полянський заявив, що нова резолюція Генеральної Асамблеї ООН ніяким чином не вплине на життя людей на окупованому півострові.

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова відмовилася відкривати кримінальну справу проти нардепа Андрія Іванчука за кнопкодавство.

Народні обранці будуть розглядати законопроєкт держбюджету на 2021 рік 15 грудня. Про це заявив депутат від партії “Голос”, заступник голови податкового комітету Верховної Ради Ярослав Железняк.

Колишній президент України Віктор Янукович, якого визнали винним у державній зраді та засудили до 13 років позбавлення волі, планує взяти участь у засіданні суду щодо справ Майдану.

Новини економіки за 8 грудня

У вівторок вартість долара продовжила знижуватись вже четвертий день поспіль. Так, американська валюта подешевшала на 6 копійок у порівнянні з попереднім банківським днем. Євро, вслід за доларом, також подешевшало на 13 копійок.

Вже цього тижня в Україні надійде в обіг нова 5-гривнева пам’ятна монета. Випущена монета присвячена року Бика (2021). Тираж – 50 тисяч штук, її виготовили із нейзильберту.

У перший місяць зими в Україні знову почали підвищувати тарифи на опалення. Найбільше ціни зросли в Миколаєві – одразу на 35 %. На другій позиції за рівнем зростання опинилась Одеса – 23 %.

Головні новини світу за 8 грудня

Новообраний президент США демократ Джо Байден визначився з кандидатурою на посаду міністра оборони. Байден планує призначити на посаду генерала у відставці Ллойда Остіна. Він може стати першим очільником Пентагону-афроамериканцем.

У Великобританії стартував початок вакцинації від коронавірусу. Відомо, першими щеплення робитимуть особи, яким вже виповнилося 80 років, медичні працівники та співробітники будинку для літніх людей.

Державна фармацевтична компанія Індонезії Bio Farma заявила, що випробування китайської вакцини Sinovac показали ефективність 97%.

Новини Львова за 8 грудня

У місті Львів зафіксували 447 нових випадків коронавірусної хвороби. Загальна кількість інфікованих від початку пандемії зросла до 22 469. В області на коронавірусну недугу вчора захворіли 612 осіб. Загалом на Львівщині підтвердили 50 787 випадків хвороби.

ІА "Вголос": НОВИНИ