В Україні додалося ще понад 12 тисяч новин хворих на коронавірус, уряд підтримав постанову щодо посилення карантину з 8 по 24 січня, Україна отримає від ЄС транш на суму 600 млн євро.

ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 9 грудня.

Новини про коронавірус

За минулу добу медики підтвердили в Україні ще 12 тисяч 585 випадків коронавірусної хвороби. Від початку пандемії число інфікованих встановилось на рівні 845 тисяч 343.

В Україні кількість госпіталізованих осіб з діагнозом коронавірус зменшилася у порівнянні з попереднім тижнем на 1,5 тис. З 30 листопада по 6 грудня у лікарню з коронавірусом потрапили 10 тисяч 100 пацієнтів.

Карантин в Україні

Уряд підтримав постанову щодо введення жорстких карантинних заходів з 8 по 24 січня. Під час карантину дозволять роботу громадського транспорту, торгівлю продовольчими товарами, роботу аптек та інше.

Кабінет міністрів України продовжив дію карантину в Україні до кінця зими. Так, карантин діятиме до 28 лютого 2021 року.

Головні новини політики за 9 грудня

Володимир Зеленський просить парламент не розглядати зараз законопроект про перезапуск Конституційного Суду. Президент хоче дочекатися висновків Венеціанської комісії.

Кабмін погодив призначення Вадима Мельника на посаду голови Державної фіскальної служби України. Таке рішення ухвалили на засіданні уряду.

У Києві невідомі підпалили автомобіль депутата від “Слуги народу” Георгія Зантарая. Інцидент стався вночі 9 грудня у Святошинському районі Києва. Невідомі особи облили бензином та підпалили транспортний засіб депутата. Транспортний засіб суттєво вигорів.

Новини економіки за 9 грудня

У Нацбанку зазначили, що американська валюта обвалилася в ціні ще на 15 копійок та встановилася на рівні 28,08 грн. Падіння триває кілька днів поспіль. Вартість євро опустилася одразу на 20 копійок.

ЄІБ та Кабмін уклали угоди на загальну суму 640 млн євро, щоб покращити інфраструктуру і транспорт в Україні. Кошти підуть на закупівля електричного громадського транспорту, відновлення транспорту та інфраструктури.

Україна отримає від Європейського Союзу транш на суму 600 млн євро для того, щоб забезпечити макрофінансову стабільність у нашій державі.

Головні новини світу за 9 грудня

Уряд України звернувся до керівництва Канади про те, щоб вона виділила нашій країні частину своєї вакцини від коронавірусу.

Британське Агентство з регулювання лікарських засобів заявило, що людям, у яких були раніше алергійні реакції, не можна робити щеплення від коронавірусу вакциною Pfizer.

В Ізраїль прилетів літак із першими дозами вакцини від коронавірусу компаній Pfizer i BioNTech. Наразі невідомо, коли точно почнеться вакцинація населення.

Новини Львова за 9 грудня

На Львівщині зросла кількість хворих на COVID-19. За минулу добу в області підтвердили 588 випадків недуги. Від початку пандемії число інфікованих встановилось на рівні 51 тис. 375.

У Трускавці Львівської області вбили 50-річного Зіновія Пристая. Чоловік був місцевим кримінальним авторитетом у 90-х роках, відомим у кримінальному світі за прізвиськом Бзік.

ІА "Вголос": НОВИНИ