Майже 20 тисяч хворих на коронавірус, гучна заява Росії про Україну та багато іншого.

ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 9 квітня.

Новини про коронавірус за 9 квітня

В Україні підтвердили 19 676 нових випадків коронавірусної хвороби. Так, загальна кількість інфікованих в нашій державі зросла до 1 823 674. Загалом в Україні одужали від коронавірусу 1 395 104 особи, померли від ускладнень 36 381 людина.

Найгірша ситуація зі заповненістю в лікарнях спостерігається у Києві. Там ліжка з киснем зайняті на 81,75 відсотка, а загалом в області – 79,59 відсотка. Варто зауважити, що також критична ситуація в лікарнях спостерігається в Львівській, Житомирській, Миколаївській та Одеській областях.

Міський голова столиці України Віталій Кличко звернувся до центральної влади з проханням. Посадовець закликав ввести в нашій державі загальнонаціональний локдаун та обмежити сполучення між областями.

Головні новини політики за 9 квітня

Росія відмовилася брати участь у переговорах з лідерами «нормандської четвірки». Відомо, що українська сторона запропонувала провести переговори, як тільки почалися загострення на Донбасі.

Активіста Сергія Стерненка випустили з-під варти. Так, суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Таке рішення прийняв Апеляційний суд Одеси.

Кабінет міністрів України розширив перелік дозволених медичних препаратів на основі канабісу. Згідно з відповідним документом, до речовини ізольованого канабідіолу (ізоляту канабідіолу) цією постановою заходи державного контролю не встановлюються.

У Путіна вважають, що Україна – це «вибухонебезпечний регіон». Збільшення російських військових неподалік українського кордону – це необхідні заходи безпеки для РФ.

Наступного тижня президент України з робочим візитом поїде до Парижа. Там він планує зустрітися з президентом Еммануелем Макроном. Основна мета візиту - зустрітися з Макроном один на один.

Головні новини економіки за 9 квітня

Сьогодні вартість долара та євро зросла. Американська валюта подорожчала у ціні на 8 копійок у порівнянні з попереднім банківським днем. Євро, своєю чергою, подорожчало на 9 копійок.

У порівнянні з лютим у березні 2021 року ціни збільшилися на 1,7 %. Від початку поточного року ціни зросли на 4,1 %. Прискорилася і інфляція у річному вимірі. За рік вона зросла до 8,5 %, хоча ще у лютому показник становив 7,5 %. Минулого місяця вартість продуктів харчування «злетіла» на 2,2 %.

Головні новини світу за 9 квітня

У Туреччині зафіксували новий антирекорд заражень коронавірусною недугою. Так, підтвердили майже 55 тисяч хворих. Наступні сім днів для країни будуть найважчими, оскільки на коронавірус почали хворіти сім'ями.

Сьогодні відійшов у вічність чоловік королеви Єлизавети II герцог Единбурзький Філіп. Відомо, що йому було 99 років. Принц Філіп помер вранці у Віндзорському замку. Через два місяці йому мало виповнитися 100 років.

Головні новини Львова за 9 квітня

У Львівській області зафіксували 1 639 випадків коронавірусної недуги. Так, загальна кількість хворих в регіоні становить 115 087 осіб. Від початку пандемії побороти вірус змогли 84 237 хворих, з них вчора одужали 775 людей. Від ускладнень хвороби померли в області 2 797 пацієнтів.

ІА "Вголос": НОВИНИ