Кількість хворих на коронавірус в Україні знову збільшилась, Росія запровадила нові санкції проти України.

ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 9 лютого.

Новини про коронавірус за 9 лютого

Протягом минулої доби в Україні виявили 2656 нових випадків інфікування коронавірусом. Відповідно до даних МОЗ, 127 людей стали жертвами небезпечного вірусу, тоді як госпіталізували 865 інфікованих. Загалом за час пандемії COVID-19 в Україні захворіло 1 249 646 осіб, одужало - 1 084 608 осіб, летальних випадків – 23 771.

У часники спільної місії з дослідження коронавірусу заявили про те, що походження коронавірусу із лабораторії в Ухані (Китай) малоймовірне. Вчені із Всесвітньої організації охорони здоров'я зробили припущення, що вірус міг циркулювати поза межами китайської лабораторії. У ВООЗ повідомили, що зразки SARS-CoV-2 знайшли за кілька тижнів до перших зареєстрованих випадків недуги в Ухані.

Головні новини політики за 9 лютого

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що «російський світ» - одноманітність, де немає нікого окрім росіян. Саме так очільник МЗС прокоментував заяву речника Кремля Дмитра Пєскова, щодо того, що нібито Україна - це частина «російського світу».

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль з робочим візитом приїхав у Брюссель. Там він зустрівся з Президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем. Шмигаль з Мішелем обговорили запуск процесу всеохоплюючого огляду досягнення цілей Угоди про асоціацію з ЄС та кримську платформу.

Новини економіки за 9 лютого

У вівторок євро та долар продовжили стрімко дешевіти. Американська валюта подешевшала ще майже на 11 копійок та встановилася на рівні 27,66 грн. Тим часом євро знизилось в ціні на 2 копійки і коштує 33,26 грн.

Цього опалювального сезону в Україні тарифи на тепло та гарячу воду не зростуть. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що Уряд підписав меморандум з місцевою владою. Це один із 8 кроків щодо розв'язання тарифного питання.

Вже цього року в нашій державі можуть запровадити накопичувальну пенсійну систему. Уряд спільно з Міністерством соціальної політики розробив стратегію, яка дозволить запровадити накопичувальну систему.

Російська Федерація оновила економічні санкції проти України. Рішення набуло чинності 9 лютого. Новий документ вносить зміни до постанови уряду РФ від 29 грудня 2018 року, в якій визначений список товарів, країною походження або відправлення яких є Україна, які заборонено ввозити на територію Росії. Ці обмеження також стосуються товарів, які перевозять через територію України.

Головні новини світу за 9 лютого

У Білому домі пояснили, чому американський президент Джо Байден провів телефонні переговори з президентом РФ Володимиром Путіним одним з перших. Байден хотів терміново обговорити продовження терміну дії Договору про стратегічне наступальне озброєння.

У Чехії науковці розробили новий метод тестування на коронавірус. Необхідно просто прополоскати горло протягом 30 секунд, а після того виплюнути слину у спеціальний контейнер з порошком, який утримує коронавірус протягом 14 днів. Контейнер зі зразком перевірятимуть за допомогою ПЛР-тесту.

ІА "Вголос": НОВИНИ