У Полтавській області стався пожуний вибух на газопроводі, а в Індонезії розбився пасажирський літак. ІА «Вголос» пропонує вам актуальні новини станом на 9 січня.

Новини про коронавірус

Протягом минулої доби в Україні було зафіксовано 4 846 випадків зараження коронавірусом. За добу було виявлено 80 смертей від хвороби, 7 961 вилікувалися, ще 2 411 пацієнтів потребували госпіталізації.

В Україні очікується спалах коронавірусу. Згідно з прогнозами, після новорічних свят відбудеться стрибок захворюваності. Тому уряд вирішив посилити карантин саме з 8 січня

Надзвичайні новини

У Полтавській області стався потужний вибух на газопроводі поблизу села Калайдинці. “Оператор ГТС України” повідомив, що вибух на газопроводі “Уренгой-Помари-Ужгород” стався через розгерметизацію магістрального газогону.

Головні новини політики за 9 січня

Мер Тернополя Сергій Надал повідомив, що центральна влада змушує вводити жорсткі карантинні обмеження, а поліція масово штрафує бізнес. За його словами, поліція також хоче виставити кордони навколо шкіл для того, щоб діти не могли піти на навчання.

Головні новини світу за 9 січня

В Індонезії підтвердили падіння пасажирського літака Boeing 737-500 авіакомпанії Sriwijaya Air. Боїнг, який летів з Джакарти до міста Понтіанак, перестав виходити на зв’язок над Яванським морем. На борту знаходилося 62 людини.

У Мадриді випав потужний снігопад. Така негода є найсильнішою за останні 50 років. Через негоду загинули три людини. Для допомоги населенню залучили військовий підрозділ. В Іспанії розчищають дороги, щоб врятувати водіїв, які застрягли.

45-го президента США було назавжди заблоковано у соціальній мережі Twitter. У компанії вирішили назавжди заблокувати доступ Трампу до своєї сторінки через “ризик подальшого підбурювання до насильства”.

Канада домагається повних виплат компенсацій жертвам катастрофи літака МАУ, який розбився минулого року над Тегераном, а також засновує стипендію в пам’ять про загиблих пасажирів.

Головні новини Львова за 9 січня

На трасі Львів-Самбір-Ужгород автомобіль збив молодого хлопця. Від отриманих травм постраждалий помер на місці. Автомобіль “КІА Спортедж” переїхав місцевого мешканця 1998 року народження, який йшов по узбіччю дороги.

ІА "Вголос": НОВИНИ