США ввели санкції ще проти восьми фізичних і юридичних осіб, пов'язаних із ракетною програмою Північної Кореї, зокрема щодо російської фірми «Парсек» та російського громадянина Романа Алара.

Про це 12 січня поінформувало американське казначейство.

У списку тих, хто потрапив під санкції, також шестеро громадян КНДР, зокрема житель Росії.

Того самого дня Державний департамент США опублікував заяву державного секретаря Ентоні Блінкена, у якій «Парсек» і Алар вказані як причетні до ракетної програми Північної Кореї через громадянина КНДР О Йон Хо, який жив у РФ у 2018–2021 роках.

«О Йон Хо закуповував і брав участь у закупівлі ракетних матеріалів із третіх країн від імені ракетної програми КНДР, зокрема арамідне волокно, труби з нержавіючої сталі та кулькопідшипники. Принаймні з 2016-го до 2021 року О Йон Хо працював із російською компанією ТОВ »Парсек« та громадянином Росії Романом Анатолійовичем Аларом, директором із розвитку російської компанії ТОВ »Парсек«, над закупівлею різних товарів для застосування в балістичних ракетах, зокрема кевларової нитки, арамідного волокна, авіаційного мастила, кулькопідшипників та прецизійних фрезерних станків», – ідеться в документі.

За даними США, Алар також надав О Йон Хо інструкції щодо створення сумішей твердого ракетного палива.

«Відносини щодо закупівель та постачання між О Йон Хо, Романом Анатолійовичем Аларом та ТОВ »Парсек« є головним джерелом товарів і технологій для ракетної програми КНДР», – наголосив Блінкен.

Нагадаємо, представники країни-агресорки переконані, що політика Північноатлантичного альянсу спрямована виключно на стримування Росії.

ІА "Вголос": НОВИНИ