Про це на засіданні держкомісії з питань екологічної безпеки в понеділок у Києві повідомив голова МВС Арсен Аваков, пише «Українська правда».

«Суд уже видав запобіжний захід пану Южаніну: домашній арешт з електронним браслетом. Інший персонаж, якому також оголошено підозру, намагається уникнути відповідальності, але ми ліберальничати більше не будемо і в цьому випадку буде силовий привід», – сказав Аваков.

За словами Авакова, слідчі вважають, що причиною займання стали «істотні системні порушення правил безпеки та експлуатації цієї бази».

«Також буде притягнуто до відповідальності всіх тих, хто видавав дозвіл на це будівництво в незаконній близькості від військового об'єкта. І місцеву владу в особі сільради та райради, великих військових чиновників, які погоджували це будівництво. А також у нас є запитання до тих чиновників, які здійснювали моніторинг і контроль за станом цієї бази і вдавали, що нічого не відбувається», – сказав Аваков.

Крім того, за словами міністра, МВС «порушило щодо компанії БРСМ велике провадження щодо збитків до державного бюджету на суму 1 мільярд 200 мільйонів гривень за рахунок створення контрафактних бензинів шляхом змішування токсичних присадок і сурогатних сумішей бензинів і конденсату».

«У рамках цього ми ведемо активні слідчі дії», – додав він.

Аваков очікує, що Генпрокуратура, яка забрала матеріали справи, найближчими днями поверне їх і слідство буде продовжено.

Нагадаємо, Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за статтею «екоцид» у зв'язку з пожежею на території нафтобази «БРСМ-Нафта» у Васильківському районі Київської області. 

Унаслідок пожежі на нафтобазі на Київщині загинуло 5 осіб.

Пожежа зайнялася ще 8 червня.

ІА "Вголос": НОВИНИ