Головного лікаря Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру Андрія Синюту підозрюють у причетності до корупційної схеми медичних закупівель.

Про це 27 грудня повідомила головний прокурор Львівської області Ірина Діденко.

Головного лікаря затримали 24 грудня під час отримання хабара в сумі 24,5 тис. грн від директора та бухгалтера львівської фірми «Едвіл».

26 грудня Галицький районний суд Львова обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою 115 тис. грн застави.

Повідомляється, що до корупційної схеми причетні понад 10 львівських лікарень: Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр, Військово-медичний клінічний центр Західного регіону, Львівська обласна клінічна лікарня «ОХМАТДИТ», Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, Лікарня швидкої медичної допомоги Львова, Львівський обласний клінічний кардіоцентр, Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр.

За словами Діденка, корупційна схема діяла так: під час тендеру на закупівлю виробів медичного призначення керівники лікарень змовлялися з бізнесменами, щоб гарантувати перемогу у тендері конкретної фірми. Для цього вони в умовах тендеру прописували такі вимоги, яким відповідала продукція лише однієї конкретної фірми. За даними прокуратури, у такий спосіб було укладено договорів на закупівлі на суму майже 30 млн грн.

Головному бухгалтеру «Едвілу» обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у сумі 76 тис. грн. Ще одному фігуранту справи, директорці фірми «Едвіл», суд обере запобіжний захід 27 грудня.

За даними YouControl, керівницею та власницею ТзОВ «Едвіл» є львів’янка Уляна Струк.

Нагадаємо, що Директора НАБУ визнали винним в корупції.

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ