Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний планує новий контрнаступ наступного року.

Про це повідомило німецьке видання Welt.

Видання зазначає, що багато броньованої техніки, яку Україні обіцяли надати партнери, ще не була використана. Частина техніки взагалі не доїхала до України. Зокрема, йдеться про танки Leopard 1. Німеччина та союзники обіцяли надати 200 танків старішої версії, з яких, за даними Welt, Україна отримала лише 30 одиниць.

Німецький експерт з безпеки та політичний радник Ніко Ланге вважає, що Україна робить ставку на виснаження.

"Вони більше не намагаються утримувати позиції, як у Бахмуті. Натомість вони хочуть уповільнити російські війська і дати їм стікати кров’ю", - сказав він.

Видання заявляє, що Україна має великі плани. Про це свідчить і список озброєння, який українське керівництво передало США. Раніше перелік публікували журналісти Reuters, там були гелікоптери Black Hawk і Apache, а також винищувачі F-16 та F-18, ракетні комплекси великої дальності, танки Abrams, численні безпілотники та боєприпаси.

На думку Ніко Ланге, Україна намагається перейти до мобільної війни, яка так і не реалізувалася під час літнього контрнаступу.

Welt додав, що Залужний погодився на літній контрнаступ лише з політичних міркувань. За даними видання, головнокомандувач не бачив шансів на успіх без достатньої кількості авіаційної підтримки. Тому наступ з використанням техніки він замінив на штурми малими піхотними групами.

Журналісти вважають, що без механізованої підтримки швидкий прорив був неможливий. Заміна була розумним кроком Залужного. Атаками невеликих підрозділів він зберіг своїх солдатів, системи озброєння із Заходу та виграв важливий час.

ІА "Вголос": НОВИНИ