Головний біль може бути проявом низки небезпечних хвороб тож у разі його виникнення необхідно звертатися по допомогу до кваліфікованих медиків.

Про це пише «Уніан».

Як відомо, українці переважно надають перевагу не розбиратися в причинах виникнення головного болю та «лікуються» самостійно.

Головний біль може мати різні характеристики.

Біль у скронях  може бути викликаний низкою причин, зокрема різкими перепадами артеріального тиску, інтоксикацією або ж інфекцією.

Біль у потилиці може турбувати через шийний остеохондроз, підвищення тонусу м'язів шийного відділу або ж гіпертонію.

Особливо небезпечним може бути головний біль в ділянці чола адже його можуть викликати запальні захворювання, підвищений внутрішньочерепний тиск, защемлення потиличного нерва, або ж пневмонія, менінгіт або ж малярія.

Болі в ділянці очей можуть бути симптомом мігрені та низки очних захворювання, серед яких, наприклад, глаукома.

Зауважимо, що ймовірно такі головні болі можуть виникати через стрес та перенапруження.

Для того, щоб позбутися такого болю, необхідно прибрати зі свого життя чинники, які провокують емоційні стрибки.

Як відомо, головний біль буває сильний, тривалий, різкий та пульсуючий.

Крім того, існують декілька видів головного болю: мігрень, головний біль напруги, кластерний головний біль, посттравматичний, синусний тощо.

Зокрема при мігрені відчувається сильний пульсуючий головний біль, людину нудить, вона не переносить яскравого світла, у неї спостерігається загальна слабкість.

Цей вид болю є досить підступним, оскільки він може тривати від кількох годин до трьох днів.

Для того, щоб полегшити самопочуття, варто випити гарячого чорного чаю і знеболювальний засіб класу триптанів.

Щодо головного болю, який виникає через напругу , то він зазвичай є несильним, але може часто повторюватися.

Характер болю - стискаючий. Головний біль напруги може поширюватися як на всю голову, так і, наприклад, на лоб і затилок. Найчастіше від цього виду болю страждають люди, які відчувають постійну психоемоційну напругу. Покращити самопочуття допоможе розслабляючий масаж і знеболювальні ліки зі вмістом аспірину.

Одним з найбільш небезпечних видів цього захворювання є кластерний біль, який має симптоми пульсуючого характеру зазвичай в ділянці чола або очей.

Напади, як правило, потужні, але нетривалі. Найчастіше до кластерного головного болю схильні чоловіки середнього віку.

Найкраще у такому випадку допомагають лікарські засоби - триптанами, проте варто було б звернутися до лікаря.

Головний біль, який виникає під час грипу або ГРВІ зазвичай є не дуже сильним, тоді як менінгітний головний біль гострий та пульсуючий, може супроводжуватися блювотою.

Щодо посттравматичного головного болю, то він виникає після отримання удару або струсу головного мозку, пошкодженні черепа чи шийного відділу хребта.

Також існує синусний головний біль, який виникає при запаленні ділянки носових пазух, він супроводжується болем в лобовій і навколоносовій частині обличчя.

Причиною виникнення головного болю також може бути і підвищення внутрішньочерепного тиску та супроводжується неприємними відчуттями по всій поверхні голови.

Головний біль, пов'язаний з ураженням трійчастого нерва є дуже сильним, проте носить нетривалий характер .

Головний біль при зниженому тиску супроводжується гудінням у вухах, відчувається запаморочення, слабкість, у такому випадку варто випити міцної кави.

При виникненні головного болю необхідно звернутися до лікаря задля отримання кваліфікованої допомоги, зокрема до  терапевта, офтальмолога, невролога, нейрохірурга і навіть інфекціоніста.

Крім того, головний біль може виникати в результаті перенапруги, стрибків тиску чи депресії.

Щоб попередити виникнення головного болю варто контролювати режим сну, не зловживати напоями з вмістом кофеїну та алкоголю.

Здорове харчування, регулярні фізичні навантаження та прогулянки на свіжому повітрі теж сприятимуть покращенню самопочуття.

Як писав «Вголос», зірка відомого комедійного шоу помер від страшної хвороби.

ІА "Вголос": НОВИНИ