На вивезенні львівського сміття чинна влада міста відмиває колосальні кошти. За вивіз непотребу ЛМР дотує по мільйону щодня. Ці кошти осідають в кишенях чиновників та їх ручних бізнесменів замість того, щоб піти на дитсадки чи ремонти будинків.

Про це в ефірі проєкту «Народне Толк-Шоу» на телеканліNTA заявив заступник голови фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді Любомир Мельничук.

Мельничук наголосив, що головний винуватець Грибовицької трагедії вкотре посів мерське крісло.

«В 2011 році, коли у нас була найбільша фракція, ми закривали це смітттєзвалище? Коли наше рішення не виконали, вдумайтесь, ми відправили виконавчий комітет у відставку», - розповів Мельничук.
Однак, за його словами, тоді виконком діяв у статусі виконувача обов'язків аж до кінця своєї каденції, тож і далі продовжувався «брудний сміттєвий бізнес».

Про відмивання коштів на львівському смітті розповідали усі: депутати, журналісти, посадовці, однак на це заплющували очі.

«Та сама прокуратура невже не бачила, скільки років таке відбувається?», - обурився спікер.
До того ж, за його словами, «топ-чиновник Садового», який мав займатися рекультивацією Грибовицького полігону уже після трагедії встановив «рекорд хабаря» у 5 мільйонів гривень.
«Чинна команда, яка керує нашим містом, заробляє на смітті величезні кошти і нікому не вигідно ні будувати цей сміттєпереробний завод, ні показувати Prozorro, куди йдуть кошти за вивіз сміття, бо всі на цьому наживаються», - підкреслив Мельничук.
Львів'яни платять за вивіз сміття. До того ж ЛМР дотує мільйон гривень на день за вивіз непотребу.
«Це колосальні гроші, які викинули на вітер, вони осіли в кишенях  як чиновників, так і ручних бізнесменів, які вступили із ними у зговір. За ці кошти можна було побудувати не один садок, відремонтувати не один під'їзд», - вважає Мельничук.

Читайте більше новин про Грибовицьку трагедію:

ІА "Вголос": НОВИНИ