Відповідний наказ 20 липня підписав Голова СБ України Василь Грицак, повідомив прес-центр СБУ.

«На Закарпатті працює спеціальна група зі співробітників центрального управління Служби безпеки України на чолі з одним з керівників внутрішньої безпеки СБУ.

Результати службової перевірки спецгрупи будуть оприлюднені на веб-сайті СБ України», - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 11 липня в Мукачевому озброєні особи, які представились як «Правий сектор», зайняли територію комплексу «Антарес». Їм улаштували опір люди з оточення народного депутата Михайла Ланя, який є власником комплексу. На місце прибули міліція та СБУ.

Унаслідок перестрілок загинули троє людей. Поранено 11 осіб. Прокуратура кваліфікувала перестрілку як терористичний акт.

За даними нардепа Мустафи Найєма, причиною збройного конфлікту у Мукачевому 11 липня став переділ ринку контрабанди цигарок.

Двох бійців «Правого сектора» виявили в селі Бобовище, що за 15 кілометрів від міста. Над Мукачевим, селами Лавки, Бобовище та прилеглими населеними пунктами кружляють гелікоптери. 

Під час відступу «правосекторівці» взяли в заручники місцевого хлопця-п’ятикласника, яким прикривались під час відступу.

Після цих подій президент змінив голову Закарпатської ОДА та керівників усіх силових відомств області

У суботу, 18 липня, на Закарпатті почали спецоперацію з нейтралізації членів «Правого сектору», які влаштували стрілянину в Мукачевому.

ІА "Вголос": НОВИНИ