Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявив скандальний журналіст Дмитро Гордон.

«Гітлер не збирався захоплювати весь Радянський Союз. Гітлер планував дійти щонайменше до Куйбишева - нинішня Самара, а щонайбільше - до Уралу. Багато людей розповідали про переговори Сталіна і Гітлера, зокрема письменник Віктор Єрофєєв, чий батько був особистим перекладачем Сталіна і Молотова. Сталін розумів, що Гітлер за Уральський хребет не піде. У німців не було стільки людей. Метою була Україна, нафтові промисли Азербайджану. І остаточне вирішення єврейського питання», - запевнив Гордон.

За його словами, мільйони життів, втрачених під час блокади Ленінграда, не варті були утримування самого міста, яке не здавали тільки тому, що воно назване ім'ям Леніна.

«Я не жив би точно (за німецької влади, - ред.), якщо говорити про себе. Але якщо говорити про ту кількість бід, смертей, каліцтв і так далі, то я думаю, що якби радянська влада відійшла за Уральський хребет - їй нічого не загрожувало б і далі б Гітлер просто не пішов. А Україна була б аграрною німецькою республікою. На території республіки залишилося б стільки людей, скільки було б необхідно Гітлеру, щоб годувати Європу хлібом. Решта були б вивезені в Німеччину для роботи. У печах б загинули євреї, цигани і партизани», - висловив думку журналіст.

Він зазначив, що нацисти не займалися б масовим знищенням слов'ян.

«Я намагаюся говорити дуже справедливо. Наші вожді радянські мислили принципом «баби ще народять». Говорячи про те, що було перемелено бездарно стільки людей - ті, які воювали, знають, що в армії панувала жахлива ситуація: тупі недовчені командири, суперечливі накази, відсутність єдиної лінії. Ідіотизм був всюди, а люди гинули масово», - уточнив Гордон.

Він також засумнівався в тому, що нацисти стали б масово знищувати слов'ян, адже Гітлеру потрібні були раби.

«Якби не було партизанської війни, було б чудово. Скільки людей співпрацювали з німцями? Зустрічали з хлібом-сіллю, і в Полтаві, і в Києві. Селяни ненавиділи і боялися Сталіна після Голодомору та репресій. Сталін і Гітлер - брати-близнюки, а українці потрапили між двох жорен», - резюмував журналіст.

 


 

ІА "Вголос": НОВИНИ