На фресці «Страшний суд», у храмі святого Йосафата в Червонограді, президент країни-агресора вже п’ять років горить у пеклі. Разом з гербом СРСР і багатьма іншими символами зла.

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної військової адміністрації.

Пророчу фреску у храмі намалювали ще п’ять років тому, у 2017 році.

Вона розташована коло виходу, де у всіх церквах, за традицією, виставляли сцени зі Страшного суду. На зображенні добре впізнається російський президент, який став уособленням вбивці, що вчиняє злочини проти людства.

«Задум був, щоб залишити історичну для наступних поколінь якусь таку згадку, що відбувалося в нашій історії. І саме ця фреска страшного суду, мабуть, є така унікальна, бо зображений персонаж для України зробив багато зла», - говорить священник храму святого Йосафата Роман Сковрон.

Одну з найбільших церков у Західній Україні освятили у 2007 році. Будували 14 років. Її висота понад 58 м, а площа має 1000 м кв. Вирізняється святиня яскравими розписами.

На вівтарі можна побачити ікони Богородиці та Христа у вишиванках. На стінах є зображення Хрещення Русі та визначних постатей УГКЦ та України, зокрема Андрея Шептицького, Йосифа Сліпого, Степана Бандери, Євгена Коновальця, Романа Шухевича, Тараса Шевченка, Івана Франка, Михайла Грушевського, гетьманів Івана Мазепи і Богдана Хмельницького та інших.

Зараз у храмі проводять табір миру дітей, зокрема й евакуйованих з Києва, Дніпра, Харкова, табір миру, де намагаються відволікти їх усіх від пережитого.

Нагадаємо також, як повідомляв «Вголос», з понеділка на Львівщині відновлюється навчання.

ІА "Вголос": НОВИНИ