Лише 37% абонентів по всій Україні мають оптичний інтернет, який може працювати без світла. Це надто малий показник, адже зима вже близько, а росія далі готує план, як нищити нашу енергосистему.

Якщо минулого року ми “виживали” постфактум, то цього року маємо час, щоб підготуватися. Львівський провайдер LinkCom нагадує, як можна підключити інтернет вдома, якщо зникло світло.

Як підключити інтернет без світла

Оптичний інтернет – це перше, що має бути у вашому домі, якщо ви хочете бути на зв’язку під час блекаутів. Уявіть, що навіть у повній темряві та без мобільного зв’язку, ви можете читати новини, телефонувати рідним онлайн, дистанційно працювати тощо. Усі люди, які підключили оптику й мали стабільний інтернет минулої зими, це підтвердять.

Отож, якщо ви вже користувалися цим “благом цивілізації” минулого року, то запитайте провайдера, чи підготував він обладнання на час можливих відключень цьогоріч. Якщо все готово, можете шукати свої повербанки.

Якщо ж ви не користувалися таким інтернетом раніше, то уточніть у свого провайдера, за якою технологією у вас підключений інтернет. Якщо це оптичне з’єднання, тобто технологія xPON, то ви можете користуватися інтернетом у разі знеструмлень. Якщо ж ні, знайдіть провайдера, який може підключити вам інтернет за цією технологією.

Уявимо, що оптичний інтернет у вас вже є. Далі потрібно знайти свій повербанк та придбати до нього два перехідники USB з роз’ємом DC 5,5 мм. Якщо маєте все необхідне, під’єднайте перехідники до роутера та ONU, а тоді – до павербанка. Інтернет з’явиться за лічені секунди!

Повербанк “живить” роутер та ONU / Фото з ютубу

У такий спосіб ви можете користуватися інтернетом під час блекаутів. Ваш повербанк повністю замінює електрику. Також цю функцію може виконувати ДБЖ (UPS) та генератор.

Який інтернет-провайдер у Львові підключає інтернет без світла

Компанія LinkCom є лідером з підключення оптичного інтернету на львівському ринку. Зі свого боку провайдер гарантує безперебійний інтернет 24/7. Також у LinkCom працює цілодобова технічна підтримка, тож абоненти можуть звертатися із запитами будь-коли.

ІА "Вголос": НОВИНИ