Правоохоронці затримали експолковника поліції Юрія Голубана. Його обинувачують в причетності до підготовки масових заворушень в Україні.

Слідство вважає, що Голубан може організатором заворушень, до яких планував залучити 200 «своїх людей».

Про це інформує «РБК-Україна» з посиланням на джерело.

Зловмисника затримали працівники Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції. На фото видно, що він сидить в присутності поліцейських з руками за спиною.

Що відомо про Юрія Голубана

З 1994 року ніс службу в спецпідрозділах СБУ та МВС. У 2014 році приєднався до батальйону «Київ-1» та перебував в АТО на посаді командира роти спецпризначення.

У 2017 році Служба безпеки відкрила проти Голубана кримінальну справу за фактом державної зради. Голубана обвинувачували в тому, що на початку війни він воював на боці російських найманців.

Варто зазначити, що справу відкрили під тиском громадськості та журналістів.

На початку 2019 року ексміністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що Юрія звільнили з органів. Слідство встановило, що в 2014 році Голубан більше місяця «невідомо де знаходився». Точних доказів його провини так і не знайшли.

Як писав «Вголос», у МВС розповіли деталі запланованих масових заворушень у Києві. На організацію провокацій зловмисники отримали мільйон гривень авансу.

ІА "Вголос": НОВИНИ