СБУ викрила ворожого агента, який готував вчинення теракту у Києві. Ним виявився місцевий житель, завербований представниками однієї з білоруських держструктур.

Правоохоронці затримали зловмисника на спробі підпалу автомобіля біля будівлі однієї зі столичних громадських організацій, пише пресслужба СБУ.

Відомо, що під час слідчо-оперативних дій СБУ встановила, що він займався також залякуванням представників ЗМІ та іноземних громадян. Для цього наносив написи з погрозами та провокаціями біля їх помешкань на території Києва та здійснював повідомлення про псевдомінування.

Зловмисник також причетний до організації несанкціонованих “мітингів” поблизу зарубіжних дипломатичних представництв. Учасники цих заходів використовували деструктивну агітацію.

«Дії ворожого агента були спрямовані на розхитування внутрішньо-політичної обстановки в Україні та дискредитацію нашої держави перед країнами ЄС та громадянами Республіки Білорусь», - повідомили в СБУ.

Крім того, зловмисник збирав дані про українських військовослужбовців з прикордонних районів.

Слідство встановило, що його завербували через одну з анонімних груп месенджера «Telegram». Для зв’язку з «кураторами» використовував заборонені російські електронні поштові сервіси. За проведення такої діяльності він із-за кордону одержував гроші на свою банківську картку.

Для вчинення теракту зловмисник придбав транспортний засіб, легкозаймисті матеріали та піротехніку.

Наразі зловмисника затримано та повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Вирішується питання щодо обрання судом міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Його звинувачують у вчиненні державної зради та у підготовці терористичного акту.

Нагадаємо, у Львівській області під час отримання хабаря затримали інспектора прикордонної служби.

Також, «Вголос» писав, що правоохоронці затримали в Стрию чоловіка, який розповсюджував наркотичні речовини.

ІА "Вголос": НОВИНИ