Депутати міської ради Львова 30 червня зберуться на чергове пленарне засідання.

В звичний мирний час сесія обранців Львівської міської ради - особлива і цікава подія, адже вирішується чимало важливих для міста питань. На час війни пленарні засідання призупинили, востаннє депутати збиралися в Ратуші ще в перший день повномасштабного вторгнення – 24 лютого. Мешканці Львова вже й звикли до відсутності сесій.

Так, є обгрунтовані нарікання на роботу виконавчого комітету міськради. Орган влади, лояльний в своїй більшості до міського голови Андія Садового, в умовах війни і економічної кризи за закритими дверима підвищує ціни на проїзд в громадському транспорті та вивезення сміття. Але це ще з минулої каденції виконком був органом з сумнівною репутацією…

Відсутність сесій львів’яни для себе пояснювали активною участю депутатів в війні проти Росії. Проте, як виявилося, зовсім небагато міських обранців рушили в військкомат для мобілізації. Серед депутатів міської ради Львова в ЗСУ зараз найбільше представників ВО «Свободи». Секретар Львівської міської ради, керівник фракції 41-річний Маркіян Лопачак служить у лавах Збройних Сил України старшим сержантом. Є учасником комбатантського об’єднання «Легіон Свободи». Депутат та голова фракції 52-річний Руслан Кошулинський також мобілізований і бореться з окупантом. Воює і ще один свободівець з міськради – 49-річний Андрій Тягнибок, молодший брат Олега Тягнибока. До війни він займався бізнесом, але з початком війни пішов у військкомат.

Є військовослужбовці на передовій і в «Європейській Солідарності». Тетяна Шевченко перебуває на фронті як санітарний інструктор у складі 103-ї бригади ТрО. Від партії «Голос» воює 26-річний Ігор Шолтис.

Про решту – невідомо. В міських «Самопомочі» і «Варті» не знайшлося охочих повоювати. Цікаво буде в четвер, 30 червня, поглянути хто з міських обранців прийде на пленарне засідання «поговорити». Прогнозуємо, що високу відвідуваність. Звичайно, що це ж не… окопи копати.

Зазначимо, що у майбутньому в Україні з'явиться завод із виробництва безпілотників Bayraktar, які добре себе зарекомендували в умовах війни проти російських окупантів. Крім того, Київ отримає ще десятки дронів у рамках нових замовлень.

ІА "Вголос": НОВИНИ