В Одесі в одному з магазинів одягу розгорілася суперечка між продавчинею, яка розмовляла українською мовою, та російськомовними відвідувачами через мову спілкування.

Про це інформує ТСН.

До магазину прийшла пара старших людей, які говорили російською. Продавчиня звернулася до них українською, проте це обурило клієнтів і між людьми спалахнула суперечка.

Вони попросили книгу скарг і чоловік висловив у ній своє обурення.

В той час жінка, яка була з ним, принизливо висловилася про українську мову, назвавши її «говяжим языком». Також вона додала, що «якби ми жили по-людськи, то, мабуть, домовилися б, як усі нормальні люди».

Далі російськомовна відвідувачка запитала у продавчині, чи та знає історію, і хто першим заселив Одесу. Остання відповіла, що знає, а потім сказала, що жінка може говорити тією мовою, якою хоче, і ніхто її не змушує говорити українською.

Читайте також: У одному з міст працівниця «Укрпошти» відмовилася обслуговувати клієнта українською мовою і була без маски (відео)

Жінка обурено вигукнула: «Спробуйте, змусьте!», але конструктивної розмови далі не відбулося. Чоловік закінчив писати у книзі скарг і пара вийшла з магазину.

«Говяжа мова!», - в магазині в Одесі спалахнув мовний скандал через обслуговування українською (відео)

Додатково

Нагадаємо, що 16 січня 2021 року набула чинності стаття 30 закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної», якою передбачається обов'язкове використання української мови працівниками державних установ, закладів обслуговування тощо.

Читайте більше новин за посиланням:

ІА "Вголос": НОВИНИ